Σάλος από τις απίστευτες δηλώσεις Τζιτζικώστα

Σάλος από τις απίστευτες δηλώσεις Τζιτζικώστα
Παρομοίασε την Χρυσή Αυγή με το ΠΑΣΟΚ
Νέα πρόκληση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την πρόσκληση στην παρέλαση, βουλευτών της Χρυσής Αυγής- Σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε ότι «και το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει εγκληματική οργάνωση γιατί καταδικάστηκε ο Άκης» 
Στην απόφασή του να καλέσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου επέμεινε μέσω του Mega ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παρά τις έντονες αντιδράσεις που σημειώθηκαν για την απόφασή του.

«Δε θα πάρω πίσω την απόφαση», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο Mega, αναφερόμενος στην πρόσκληση βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

«Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα έκανα το ίδιο, όχι γιατί αυτή είναι η πολιτική μου θέση, αλλά είναι άλλο αυτό που πρέπει να κάνω με το θεσμικό μου ρόλο», πρόσθεσε.

Ενώ δήλωσε: «Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά απο έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ».

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απέκλεισε και χθες με ανακοίνωσή της το ενδεχόμενο να ανακληθεί η απόφαση:

«Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο του υπουργείου Εσωτερικών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος».

Ανέκρουσε πρύμναν ο Τζιτζικώστας – «Δεν υπονόησα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση»

«Όπως ξεκάθαρα δήλωσα και στην τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήμουν προσκεκλημένος σήμερα το πρωί, δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σε διευκρινιστική του ανακοίνωση μετά τις πρωινές τηλεοπτικές του δηλώσεις σχετικά με την πρόσκληση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση. Συμπληρώνοντας είπε πως «καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ξεκάθαρης τοποθέτησής του».

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας διευκρίνισε ότι το παράδειγμα που μεταχειρίστηκε «ήθελε να καταδείξει ότι η μη τήρηση του νόμου και η θεσμική εκτροπή μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με τεράστιες αρνητικές συνέπειες».

Αργότερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προέβη και σε δεύτερη διευκρινιστική δήλωση:

«Σε σχέση με το θέμα που δημιουργήθηκε με το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζω ότι το παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ατυχές και λανθασμένο. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι μπορεί να γίνει παραλληλισμός του δημοκρατικού αυτού κόμματος με την Χρυσή Αυγή. Λυπάμαι για το ζήτημα που δημιουργήθηκε.

Στην αυριανή παρέλαση έχουμε όλοι χρέος να παρευρεθούμε για να τιμήσουμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας και να γιορτάσουμε ενωμένοι τη νίκη κατά του φασισμού και του ναζισμού».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...