Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου
Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγη ώρα η δεύτερη διαδοχική συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία πραγματοποιείται στη σκια των τελευταίων εξελίξεων τόσο με τον ενιαίο φόρο ακινήτων όσο και με το τηλεγράφημα του Reuters – που δημοσιεύθηκε λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης των δύο – που έκανε λόγο για αναβολή της προγραμματισμένης για τη Δευτέρα άφιξης της Τρόικας στην Αθήνα.

Η ανακοινωμένη από χθες, Τετάρτη, οπότε και έγινε η πρώτη συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά και Βενζιέλου, ατζέντα έκανε λόγο για μια συζήτηση με κεντρικό θέμα τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ.

Είναι, όμως, προφανές ότι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις ότι το ενδιαφέρον της συζήτησης αναμένεται να μετατοπιστεί και στον ενιαίο φόρο ακινήτων (σ.σ. για την οποία οι δύο άνδρες είχαν συμφωνήσει ήδη από την Τετάρτη ότι θα προχωρήσουν και σε άλλες βελτιώσεις) αλλά και στην προετοιμασία για την επίσκεψη της Τρόικας, καθώς το υπουργείο Οικονομικών φρόντισε να σβήσει τη φωτιά που άναψε το Reuters επιμένοντας ότι η Τρόικα θα αφιχθεί κανονικά το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα.

Στόχος των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, που θα βρίσκονται σε επαφή σχεδόν σε καθημερινή βάση είναι να δώσουν μία εικόνα ότι υπάρχει ενιαία στάση και ισχυρή πολιτική βούληση για την εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...