Τσακαλώτος: Δεν θα δεχθούμε νέα μέτρα και παράλογες απαιτήσεις

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ»

Για «μεγάλη επιτυχία» σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημερώνοντας τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου,

Ακόμα, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως ο ίδιος και η κυβέρνηση δεν πρόκειται ούτε βήμα πίσω από τις «κόκκινες γραμμές» σχετικά με νέα μέτρα, τα εργασιακά αλλά και τα πρωτογενή πλεονάσματα που ζητά το Βερολίνο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε «παράλογες και εκτός συμφωνίας του Ιουλίου» τις αξιώσεις που βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μερίδα των δανειστών, αναφερόμενος εκτενώς στις συγκρουόμενες απόψεις του Διεθνούς Νομισματικό Ταμείου με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τις παράλογες απαιτήσεις για πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για μετά τη λήξη του προγράμματος και συγκεκριμένα για μία 10ετία», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, συμπληρώνοντας πως η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη και μόλις ένα 5% απομένει για να ολοκληρωθεί.

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έκαναν πολλές ερωτήσεις για το πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα η κυβέρνηση και για το πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και να έρθουν τα προαπαιτούμενα για ψήφιση στη Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι στόχος είναι τα «αγκάθια» να κλείσουν με πολιτική συμφωνία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, υπερβαίνοντας τα τεχνικά κλιμάκια, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δε συζητά την επιβολή νέων μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, προσθέτοντας πως ο οδικός χάρτης είναι να κλείσει μέσα στον Ιανουάριο 2017 το αργότερο η β’ αξιολόγηση, η Ελλάδα να ενταχθεί στο QE (ποσοτική χαλάρωση) και να ξεκινήσει ταυτόχρονα η συζήτηση για τα μακροπρόθεσμα μέτρα του χρέους.

Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός το προσεχές διάστημα θα αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...