Τσακαλώτος: Θα πάρουμε λύση για το χρέος!

 «Μάχη για την έξοδο από την Επιτροπεία» – «Ανάγκη» η έξοδος στις αγορές

 

 

Αλλάζει σελίδα η χώρα, λέει  ο Ευκλείδης  Τσακαλώτος

 

 Το νομοσχέδιο φέρνει μέτρα 4,9 δις ευρώ και θετικά μέτρα ύψους 7,5 δισ. ευρώ, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο των μέτρων. Ο ίδιος τόνισε ότι «είναι το τέλος της ιστορίας και η αρχή ενός success story; Όχι. Αλλά είναι αυτές οι παρεμβάσεις που από τη δική μας σκοπιά πρέπει να υποστηριχθούν για να αλλάξει σελίδα αυτή η χώρα». Μία έκφραση που επανέλαβε με μία παραλλαγή ότι «εμείς δεν έχουμε success story όπως λέγανε ότι είχαν οι προηγούμενοι. Είχα πει ότι στη συμφωνία υπάρχουν πολλά πράγματα που θα στενοχωρήσουν τον κόσμο, αλλά υπάρχουν πράγματα για τα οποία μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι. Γι’ αυτό λέμε ότι η βασική μάχη που δίνουμε είναι η μάχη της επιτροπείας».

 Σύμφωνα με τον υπουργό, «θα υπάρχουν και ζώνες γκρίζες, όταν θα φύγουμε από το πρόγραμμα», εξηγώντας ότι ο στόχος είναι το 2018 να φύγουμε από αυτό το πρόγραμμα, να φύγουμε από την ακραία επιτροπεία και να μπούμε σε έναν άλλο δρόμο. «Και γι’ αυτόν τον άλλο δρόμο χρειάζεται μια λύση για το χρέος, ώστε να είναι βιώσιμο, χρειάζεται η έξοδος στις αγορές».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις και κάλεσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αναλογιστούν ότι η Ελλάδα και το 1974 και το 2009 ήταν από τις πιο φτωχές και με τις μεγαλύτερες ανισότητες χώρες στην ΕΕ.
«Ό,τι ίσχυε το 1974, το ίδιο ίσχυε και το 2009, πριν την κρίση και παρά το γεγονός ότι είχε ανάπτυξη επί μια δεκαετία. Δηλαδή και το 2009 η χώρα μας ήταν από πιο φτωχές και με τις μεγαλύτερες ανισότητες χώρα. Πού ήμασταν λοιπόν το 2009 κύριε Σταϊκούρα; Στο υπόγειο ή στο ισόγειο; Πού ήμασταν για τον κόσμο της εργασίας και τα φτωχά λαϊκά στρώματα το 2009; Γιατί το δικό σας κοινωνικό κράτος δεν στηρίχθηκε σε κοινωνικές παροχές, όπως αυτές που προσπαθούμε να κάνουμε εμείς; Ήταν πάνω στο ρουσφέτι, πάνω στη μόνιμη φοροδιαφυγή. Αυτό ήταν το κοινωνικό σας κράτος. Και τώρα, μετά από επτά χρόνια, ερχόμαστε εμείς να το διορθώσουμε εν μέρει αυτό και εσείς λέτε ότι τα αντίμετρα είναι φερετζές, ότι είναι απάτη» ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/283983-Tsakalotos-THa-paroyme-lyse-gia-to-chreos ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...