Υποβρύχια “αεροπλάνα” το νέο χόμπι των κροίσων (Bίντεο)

Υποβρύχια
Δεν ήταν το σούπερ γιοτ των 30 εκατομμυρίων δολαρίων του Ρούμπερτ Μέρντοχ εκείνο που συγκέντρωσε την περασμένη εβδομάδα τα βλέμματα των απανταχού κροίσων στο Μονακό.
Τι κι αν πωλείτο; Δεν παύει να είναι ένα ακόμη …συνηθισμένο γιοτ. Αντιθέτως, τα υποβρύχια «αεροπλάνα», που μοιάζουν βγαλμένα από ταινία του Τζέιμς Μποντ, ήταν αυτά που μαγνήτισαν την προσοχή όσων επισκέφθηκαν το yacht show στο πριγκιπάτο.

Ο ιδρυτής της Red Bull, Ντίετριχ Μάτσιτζ αγόρασε ένα τέτοιο υποβρύχιο «αεροπλάνο» τον περασμένο μήνα έναντι 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ίδιο έκανε και ο βαθύπλουτος Τόμας Πέρκινς, που διαχειρίζεται κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών και που κάποτε ήταν ιδιοκτήτης του μεγαλυτέρου γιοτ στον κόσμο.

Το πιο διάσημο υποβρύχιο αεροπλάνο είναι το Deeo Flight Super Falcon το οποίο σχεδίασε ο Γκράχαμ Χοκς που εδρεύει στο Λονδίνο. Παλιότερα μάλιστα, ένα αντίστοιχο υποβρύχιο σκάφος που είχε ο ίδιος σχεδιάσει έκανε το ντεμπούτο του στην ταινία του Τζέιμς Μποντ, «Για τα μάτια σου μόνο».

Δεν είναι τυχαίο ότι τα σκάφη που σχεδιάζει ο Χοκς, αποτελούν το νέο παιγχνίδι των απανταχού πλουσίων. Με άνοιγμα φτερών κοντά στα 2,5 μέτρα και δυνατότητα κατάδυσης στα περίπου 500 μέτρα, τα σκάφη αυτά συμπεριφέρονται πράγματι σαν αεροσκάφη κάτω από το νερό.

Ο κινητήρας τους τα διαχωρίζει από τα «παραδοσιακά» υποβρύχια, καθώς δεν χρειάζεται να καταδύονται και να αναδύονται με το κλασσικό…οριζόντιο στυλ των υποβρυχίων αλλά μπορούν απευθείας να κάνουν μακροβούτι προς το βυθό.

Επιπλέον, το σκαρί τους είναι έτσι ναυπηγημένο που ακόμα και στην περίπτωση που το προωστικό τους σύστημα υποστεί βλάβη ή καταστραφεί από πρόσκρουση σε κάποιο ύφαλο ή βράχο, τότε αυτό μπορεί να ανέλθει με ασφάλεια στην επιφάνεια της θάλασσας μαζί με τους δύο επιβάτες τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, ο Χοκς λέει πως τα Super Falcon είναι τόσο αθόρυβα ώστε όχι μόνο δεν διαταράσσουν τη θαλάσσια ζωή στο βυθό αλλά προσελκύουν και την περιέργεια των μεγάλων ψαριών! Τα υποβρύχια αεροπλάνα μπορούν να σχεδιαστούν κατά παραγγελία ώστε να μεταφέρουν τρεις επιβάτες.

Για όσους πάντως δεν μπορούν να αγοράσουν ένα τέτοιο σκάφος, μπορούν να το ενοικιάσουν για…10.000 δολάρια ημερησίως. Αυτό άλλωστε έκανε ο βασιλιάς της Ιορδανίας που ενοικίασε ένα Super Falcon για έξι εβδομάδες, πηγαίνοντας βόλτα φίλους του ή ακόμα και μαθητές σχολείων της χώρας.

{youtube}QIaJJAtj91k{/youtube}

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...