Φ. Κουβέλης: Θα πετύχουμε παράταση της προσαρμογής

Φ. Κουβέλης: Θα πετύχουμε παράταση της προσαρμογής
Αισιόδοξος ότι, η κυβέρνηση συνεργασίας θα επιτύχει  την παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής εμφανίζεται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
«Η επαναδιαπραγμάτευση είναι μέσα στην προγραμματική συμφωνία, που θα εφαρμοστεί στο ακέραιο», τονίζει σε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα».

Ταυτόχρονα  ο κ. Κουβέλης, εκτιμά ότι «και παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής θα πετύχουμε και άλλα που θα χαλαρώσουν την πίεση πάνω στη χώρα».

«Ούτε τους καλούς μαθητές θα κάνουμε απέναντι στους εταίρους μας, ούτε όμως κι εκείνους που μόνον απαιτούν και δεν συμβάλλουν με τη στάση τους στην προώθηση μιας λύσης» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Επίσης θεωρεί ότι, ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας θα απομακρυνθεί μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομία και η Ελλάδα αρχίσει να ανεβαίνει «το πρώτο σκαλοπάτι στη σκάλα της ανάπτυξης» .

Πάντως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα στη συνεργασία των κυβερνητικών εταίρων, αν και δηλώνει ότι, «αυτά δεν έλειψαν και στις δήθεν πανίσχυρες μονοκομματικές κυβερνήσεις».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...