Άξιζε κάτι καλύτερο ο Άρης απέναντι στην Καλαμάτα

Με αλλαγές παρέταξε τον Άρη ο Παπαχρήστος, έχοντας νέα πρόσωπα στο ξεκίνημα Παλιάτσα, Τριλιανό και Καβαλιέρη.

Ο Άρης για μια ακόμη αγωνιστική αδικείται απ’ το αποτέλεσμα, αφού η ομάδα τουλάχιστον μπορούσε να πάρει τον βαθμό.

Η Καλαμάτα πέρασε για 3η φορά απ’ τον νομό μας νικηφόρα, τις δύο προηγούμενες φορές στα πλαίσια του κυπέλλου με Άρη και ΑΕΜ.

Με ευνοϊκό τον ισχυρό άνεμο για τους φιλοξενούμενους ξεκίνησε το παιχνίδι, αλλά με τον Άρη να πατάει καλύτερα για το πρώτο δεκαπεντάλεπτο καθώς είχε κίνηση, έβγαζε επιθετικότητα, πήρε δύο κόρνερ και ένα φάουλ λίγο έξω απ’ την περιοχή, ενώ ατύχησε στην φάση του δοκαριού που μπορούσε να έρθει και το αυτογκόλ για τους φιλοξενούμενους.

Ακολούθησε η ισορροπία μέχρι το 25’ και στην συνέχεια με πρωτοβουλίες κυρίως Πούτση και Τσιμικλή, η Καλαμάτα επιτυγχάνει το γκολ που έκρινε την τύχη της συνάντησης, το οποίο και μπορούσε να αποφευχθεί και έκλεισε το α’ μέρος με την εκτέλεση σε ευνοϊκή θέση ενός φάουλ που πέρασε όμως ανεκμετάλλευτο.

Ο Άρης πέρα απ’ το δοκάρι, μπορούσε να ανοίξει το σκορ και στην φάση με πρωταγωνιστή τον Μπαρμπαρούση. Απ’ το ξεκίνημα του β’ μέρους, ο Άρης έκλεισε στο μισό γήπεδο την Καλαμάτα. Μάχες μέσα και έξω απ’ την περιοχή των φιλοξενούμενων, αυτό το σκηνικό κράτησε μέχρι το 70’.

Για ένα δεκάλεπτο στην συνέχεια η Καλαμάτα ανάσαινε, επισκέφτηκε με προϋποθέσεις την περιοχή του Άρη, κερδίζει φάουλ – κόρνερ, απειλεί, ενώ ο Άρης ήταν ανοιχτός στην άμυνα μετά την προώθηση του Γρηγοριάδη και εκτεθειμένος στις γρήγορες αντεπιθέσεις.

Αφόρητη η πίεση στο τελευταίο δεκάλεπτο στην εστία των φιλοξενούμενων και τελικά η τύχη – οι συμπτώσεις στέρησαν τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις.

Το φιλμ

8’ ΔΟΚΑΡΙ. Παράλληλη σέντρα Κολοβάκη και ο Ζαχαρόπουλος στην προσπάθειά του να διώξει, στέλνει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

15’ αδράνεια τερματοφύλακα σε σέντρα – σουτ, παρεμβάλεται ο Μπαρμπαρούσης, γίνεται κάτοχος, με δύσκολο όμως τρόπο (ανάποδο ψαλίδι) αποτυγχάνει.

34’ ΓΚΟΛ 0-1. Παράλληλη σέντρα Πουτσή, ο Καλαντζής κοντρολάρει, η μπάλα αναπηδά δύο φορές στο έδαφος, χωρίς πίεση – μαρκάρισμα, γυρίζει και με αριστερό βολέ κάνει το γκολ.

36’ ο Ζέρβας με έξοδο πρόλαβε τον Όστβονγκ.

75’ ο Πουτσής επιχειρεί μπαλιά – τρύπα, αλλά προ του Όστβογκ με προβολή ο Πατσέας απομακρύνει.

77’ ο Καλαντζής βρίσκει τον προωθημένο Καλογερόπουλο, βολέ αυτός πάνω απ’ το οριζόντιο.

79’ από πλάγια θέση ο Καλαντζής σουτάρει στην εξωτερική των δικτύων.

80’ κόρνερ Καβαλιέρη, φάση διαρκείας, που διακόπτεται με επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα.

82’ βολέ Μπαρμπαρούση, στο σώμα αμυντικού.

85’ ωραία μπαλιά Γρηγοριάδη, κεφαλιά Μπαρμπαρούση, λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο.

94’ φάση διαρκείας, δύο διαδοχικά σουτ κοντράρουν σε τερματοφύλακα και αμυντικό και ενώ είναι πεσμένος  ο τερματοφύλακας, τελικά η μπάλα απομακρύνεται. Ήταν η κλασσικότερη φάση του αγώνα.

Διαιτητές Τσιάκος (Θεσπρωτίας) Μωϋσιάδης – Παπαδημητρίου (Ηπείρου) καλοί.

Οι προπονητές

Ο Γκόφας είχε επιθετικό σχήμα, με εξαίρεση την επανάληψη, έχοντας τρεις στην επίθεση, Καλαντζή – Καραχάλιο – Όστβονγκ που άλλαζαν θέσεις, με ένα αμυντικό χαφ (Τσιμικλής) και τους άλλους δύο στο κέντρο Ζαχαρόπουλο – Πουτσή.

Ο Παπαχρήστος τοποθέτησε στην κορυφή τον Μπαρμπαρούση με βοήθειες από Γαβρίνα, Κολοβάκης – Καβαλιέρης στις πτέρυγες, Παλιάτσας στον άξονα και Καλοκαίρης αμυντικό χαφ, κεντρικοί αμυντικοί Γρηγοριάδης – Τριλιανός, δεξιά Σωτηρόπουλος, αριστερά Χονδρογιάννης.

Οι συνθέσεις

ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ: Ζέρβας, Τριλιανός, Χονδρογιάννης, Σωτηρόπουλος, Καλοκαίρης (63’ Ζινεμπής), Παλιάτσας (69’ Πατσέας), Καβαλιέρης, Γρηγοριάδης, Γαβρίνας (80’ Λαδάς), Μπαρμπαρούσης, Κολοβάκης.

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ:  Ριγανάς, Ι. Καλογερόπουλος, Τσόπελας, Καντούτσης, Σκαρλάτος, Τσιμικλής, Πούτσης (85’ Τσιρίλο), Καραχάλιος (60’ Κωνσταντόπουλος), Οντσβόνγκ, Ζαχαρόπουλος, Καλαντζής.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...