Aντάρτης πάλι το Τζιτζικώστας

Aντάρτης πάλι το Τζιτζικώστας

Στη σύγκρουση του παλιού με το νέο πάντα κερδίζει το νέο. Γι΄ αυτό ο Απόστολος Τζιτζικώστας με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του διαμόρφωσε μια πρωτοφανή δυναμική που τον καθιστά φαβορί για τη θέση του αρχηγού της Ν.Δ.

Την υποψηφιότητα του 37χρονου αντάρτη που κατάφερε να εκλεγεί περιφερειάρχης χωρίς κομματικό χρίσμα υποστηρίζουν χιλιάδες άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσωπικότητες της δημόσιας ζωής εργαζόμενοι και κυρίως νέοι.

Τολμηρός και αποφασιστικός αγνόησε ακόμα και την προτροπή του Κ. Καραμανλή ο οποίος του ζήτησε να μην κατέβει υποψήφιος γιατί ο πρώην πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να στηρίξει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Η υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα προκαλεί σεισμικές αλλαγές στη συντηρητική παράταξη.

Ανατρέπει δομές, φέουδα, οικογένειες και βαρονίες. Κυρίως τσακίζει τις δύο πολιτικές οικογένειας Καραμανλή και Μητσοτάκη που θεωρούν την παράταξη, ιδιοκτησία τους και χειραγωγούν μονίμως την ηγεσία της. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας γνωρίζει πολύ καλά ότι αν δεν συγκρουστεί με το παλιό θα χάσει το παιχνίδι και θα τεθεί σε καθεστώς ομηρίας.

Γι΄ αυτό είναι αποφασισμένος από την πρώτη μέρα της εκλογής του να ξεκαθαρίσει την παράταξη από τα τοξικά βαρίδια, τις οικογένειες, τους βαρόνους και τους εκπροσώπους των συμφερόντων. Στρατηγικός του στόχος είναι να φέρει στο προσκήνιο τη γενιά των σαραντάρηδων, διαμορφώνοντας τις συνθήκες για μια σύγχρονη Κεντροδεξιά που να ανταποκρίνεται στη νέα σύνθετη πραγματικότητα.

Με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρα έχει καταφέρει να διαμορφώσει ένα ισχυρό Κεντροαριστερό ρεύμα θα ήταν καλό για τον τόπο να αποκτήσει επιτέλους και ένα σύγχρονο κόμμα της Κεντροδεξιάς, απαλλαγμένο από αγκυλώσεις και τις εγκληματικές πολιτικές και πρακτικές που είχαν εφαρμόσει τα γερασμένα στελέχη του που επιμένουν να διεκδικούν ακόμα ρόλο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...