Eγκρίθηκε η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής

Eγκρίθηκε η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής
Τι σημαίνει για την Τράπεζα η συγκέντρωση των 2,5 δισ. ευρώ
Εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Αλέξανδρος Τουρκολιάς στο πλαίσιο ομιλίας του τόνισε, μεταξύ άλων, ότι η τράπεζα στοχεύει να επιστρέψει μέρος της κερδοφορίας στους μετόχους της, αφού πρώτα αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές του δημοσίου και παρουσιάσει σημαντική οργανική κερδοφορία.

O κ. Τουρκολιάς σημείωσε ότι όταν ανέλαβε τη διοίκηση της τράπεζας η λέξη μέρισμα «ήταν απαγορευμένη» και τόνισε ότι η Εθνική σκοπεύει να αξιοποιήσει στο μέγιστο τη ρευστότητά της για την πραγματική οικονομία και τη χρηματοδότηση των βιώσιμων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Εθνικής η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας που συνήλθε σήμερα (Σάββατο, 10 Μαΐου 2014) ενέκρινε της αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας, με παραίτηση δικαιώματος των Μετόχων, μέσω διαδικασίας book building που υλοποιήθηκε από 6 έως 8 Μαΐου του τρχ. έτους, κατά 2,5 δισ.. ευρώ με τη τιμή διάθεσης των νέων μετοχών €2,20.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...