O Γιώργος Κιμούλης στον ρόλο του διεφθαρμένου τραπεζίτη

O Γιώργος Κιμούλης στον ρόλο του διεφθαρμένου τραπεζίτη
Υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Σταμάτη Φασουλή ο Γιώργος Κιμούλης ενσαρκώνει τον τραπεζίτη «Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν» τον παθιασμένο για την εξουσία και πλούτο ήρωα του Ερρίκου Ίψεν-Δείτε το trailer της παράστασης!
Ο Γιώργος Κιμούλης και ο Σταμάτης Φασουλής  συναντιούνται φέτος το χειμώνα στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» και παρουσιάζουν ενά από τα πιο άρτια έργα του μεγάλου Νορβηγού δραματουργού.

Πρόκειται για το  αριστούργημα  «Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν» που ο Ίψεν έγραψε στα τελευταία χρόνια της ζωής του (1896) και έχει σαν θέμα την απαξίωση της ηθικής και το ανελέητο κυνήγι χρήματος και δύναμης.

Κεντρικός ήρωας του έργου, ο τραπεζίτης Μπόρκμαν-ρόλο που ερμηνεύει ο Γιώργος Κιμούλης- που φυλακίστηκε για κατάχρηση επιστρέφει στο σπίτι του, αποφασισμένος να μείνει κλεισμένος εκεί μέχρι το θάνατο του. Η γυναίκα του, το παιδί του και η δίδυμη αδελφή της γυναίκας του ζωντανεύουν όλο το παρελθόν και μέσα σε μία νύχτα λύνεται ο γόρδιος δεσμός μιας ολόκληρης ζωής.

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για το τέλος Οκτωβρίου. Στη νέα θεατρική του στέγη, ο Γιώργος Κιμούλης θα πρωταγωνιστήσει επίσης στο έργο «Ο Επιστάτης» του Χάρολντ Πίντερ, που θ΄ανέβει περίπου τον Φεβρουάριο και θα παίζεται παράλληλα με τον Μπόρκμαν, εγκαινιάζοντας μ’ ένα πρόγραμμα ρεπερτορίου τη  συνεργασία του με την Ελληνική Θεαμάτων.

Συντελεστές:
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Λύρας

Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Γιώργος Κιμούλης, Ρούλα Πατεράκη, Σμαράγδα Σμυρναίου, Γιώργος Ζιόβας, Αμαλία Νίνου, Νάνα Παπαδάκη, Γιάννης Καπελέρης, Ελευθερία Μπενοβία.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...