OPEN CALL: Δημιουργούμε από το σπίτι! Για παιδιά και εφήβους έως 15 ετών

OPEN CALL: Δημιουργούμε από το σπίτι! Για παιδιά και εφήβους έως 15 ετών
OPEN CALL: Δημιουργούμε από το σπίτι!  Για παιδιά και εφήβους έως 15 ετών


14/04/2020 – 22:31

Του Σταύρου Ξηντάρα

To Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή προσκαλεί παιδιά και εφήβους έως 15 ετών να εμπνευστούν από τα αγαπημένα τους αντικείμενα και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα από το σπίτι.

«Δημιουργούμε από το σπίτι!»

Μην περιοριστείς σε τεχνικές και υλικά! Εκφράσου ελεύθερα με ό,τι υλικά διαθέτεις στο σπίτι, εμπνεύσου από τα αγαπημένα σου αντικείμενα και μοιράσου μαζί μας τις δημιουργίες σου (ζωγραφιές, κατασκευές, γλυπτά).

Μπορείς εάν θέλεις να εξερευνήσεις μερικά από τα έργα της Συλλογή μας online, στο goulandris.gr, όπου θα συναντήσεις καλλιτέχνες οι οποίοι επίσης άντλησαν έμπνευση από τα αγαπημένα τους αντικείμενα. Όπως ο VincentVanGogh στη Νεκρή φύση με καφετιέρα, που με τόση αγάπη ζωγραφίζει ορισμένα από τα λιγοστά του υπάρχοντα. Άλλοι επιλέγουν να φτιάξουν μόνοι τους τα προσωπικά τους αντικείμενα, όπως ο PaulGauguin σμιλεύει και φιλοτεχνεί το Σκαλιστό μπαστούνι. Ενώ ο EdgarDegas αποτελεί άλλο ένα ιδιοφυές παράδειγμα, που για προσωπική του ευχαρίστηση και με οδηγό την παρατήρηση μετατρέπει σε γλυπτά τα αγαπημένα του θέματα για να τους δώσει ζωή – ένα από αυτά είναι και το Άλογο στην ποτίστρα.

Τα έργα σου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας και μόλις το Μουσείο ανοίξει και πάλι για το κοινό, 25 ζωγραφικά έργα και 5 κατασκευές που θα επιλέξει τριμελής επιτροπή, υπό την επίβλεψη της Υπεύθυνης της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, θα έχουν την ευκαιρία να εκτεθούν στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου!

Όροι συμμετοχής

• Αφού ολοκληρώσετε τα έργα σας, μπορείτε να τα σκανάρετε ή να τα φωτογραφίσετε και να μας τα στείλετε στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, τον τίτλο του έργου και την ηλικία σας, καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.  Σε περίπτωση που εμπνευστήκατε από κάποιο έργο της Συλλογής μας, μπορείτε να αναφέρετε επίσης τον τίτλο του έργου και τον δημιουργό του (δεν είναι όμως απαραίτητη προϋπόθεση).

• Τα έργα, έως δύο στον αριθμό ανά συμμετέχοντα, μπορείτε να τα στείλετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση έως τις 09/05/2020.

• Τα ζωγραφικά έργα να μην ξεπερνούν τις διαστάσεις 39 Χ 50 εκ.

• Οι κατασκευές και τα γλυπτά να μην ξεπερνούν τις διαστάσεις 40 Χ 40 Χ  40 εκ.

• Για τα έργα που θα επιλεγούν για να την έκθεση στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου, θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας για περισσότερες διευκρινήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα goulandris.gr και στις σελίδες στα socialmedia @BEGoulandrisFoundation

———————————————————————————————————————

Το νέο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη &Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις 2 Οκτωβρίου 2019, πλαισιωμένο από πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Το νέο μουσείο της οδού Ερατοσθένους 13 στεγάζει τη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος Β&E Γουλανδρή, ενώ μελλοντικά θα φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Στο μουσείο, εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους, λειτουργούν ένα Πωλητήριο και ένα Εστιατόριο – Café, Βιβλιοθήκη τέχνης, Παιδικό Εργαστήριο, καθώς και ένα σύγχρονων προδιαγραφών Αμφιθέατρο.

—————————————————————————————————————–

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, έχει ανακοινώσει την προσωρινή προληπτική αναστολή λειτουργίας για το κοινό των μουσείων του.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...