Ειδική συνεδρίαση: Απολογισμός πεπραγμένων του δήμου Ναυπακτίας.

 

Κατά την εισήγησή του ο δήμαρχος Ναυπακτίας τόνισε:H κοινωνία με την εκλογή μας είχε προσδοκίες.Παρόλο που ο δήμος δεν ήταν στο “κόκκινο”,είχε πληγές.

Ξενία-Λουτρά Στάχτης-Νεροτσουλήθρες.Η πολιτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής ακολούθησε την πορεία του κύκλου.Δηλαδή του μηδενός.

Η δημοτική αρχή αντιμετώπισε στην πρώτη θητεία της δύσκολες καιρικές συνθήκες,οι οποίες έφεραν τον δήμο να κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκες με τις ζημιές σε υποδομές και δίκτυα να φτάνουν τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Καταφέραμε πρόσθεσε να εντάξουμε και πάλι απενταγμένα έργα ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Λουκόπουλος αναφέρθηκε στις δομές του δήμου,τη διαχείριση του συνδέσμου διαχείρισης απορριμμάτων,τις προσπάθειες που κατέβαλε στον τομέα της σχολικής στέγης,Για το Ξενία ανέφερε ότι έχει καταντήσει χώρος πορνείας,κυνοτροφείο και χώρος απελπιστικής βρωμιάς.

Για το λιμενικό ταμείο αναφέρθηκε στις νομιμοποιήσεις των σκιάστρων,της ράμπας ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών,της ράμπας πρόσβασης των ΑΜΕΑ στη θάλασσα,καθαρισμών των παραλιών,την μελέτη ανάδειξης του Αλσυλλίου.Για τις νεροτσουλήθρες,ότι δρομολογείται η επιστροφή στο δήμο,

Γ.Μπουλές;Δεν βρίσκεται το πολιτικό θάρρος να πείτε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή πήρε ένα χρέος 12 εκατομμύρια ευρώ και το μηδένισε.Ότι παραλάβαμε ένα δήμο χρεωμένο και τον παραδώσαμε χωρίς χρέη.

Η ΣΑΤΑ από 1.860.000 έφθασε το 2014 τις 504.000,δηλαδή μέσα σε 3,5 χρόνια πλήρης ανατροπή δεδομένων.Το ότι παραδώσαμε έναν ξεχρεωμένο δήμο,μας κόστισε σε αντίθεση με την παρούσα δημοτική αρχή η οποία προεκλογικά έταξε τα πάντα.

Θ.Παπαθανάσης: Έχουμε απαίτηση να μην κάνετε διαπιστώσεις.Η παρουσία σας στα κοινά της πόλης τον πρώτο χρόνο είναι χαμηλή σε επιδόσεις.Συνεργαστείτε γιατί το μόνο που δεν κάνετε είναι να συνεργάζεστε.Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και αυτός με τη σειρά του σε μια σειρά από σημαντικά πράγματα που μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει λύση,όπως το παραλιακό μέτωπο της Παλαιοπαναγιάς,ο δρόμος του Ξηροποηγάδου,η οδός Θέρμου,το σχέδιο πόλης,το Γ.Π.Σ.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσληψη των 4 ειδικών συνεργατών οι οποίοι μαζί με την πρόσληψη του τεχνικού συμβούλου κοστίζει στον δήμο 150.000 ευρώ ετησίως.

Γ.Γούλας: Συνειδητά η παράταξή μας έμεινε πιστή στο πρόγραμμά μας.Ψηφίσαμε πολλές από τις αποφάσεις τόσο από την δημοτική πλειοψηφία,.όσο και άλλων παρατάξεων.

Το λόγο έχουν αυτή την ώρα αγορητές (δημοτικοί σύμβουλοι).

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...