Στη Θράκη “για προσευχή” ο Τούρκος αντιπρόεδρος

Επίσκεψη-πρόκληση στην Δυτικά Θράκη θα πραγματοποιήσει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ “για να … προσευχηθεί” με αφορμή  την προσευχή του Μπαϊραμίου μεταξύ 17-19 Αυγούστου. 
Στις 17 Αυγούστου θα μεταβεί στην Κομοτηνή και θα επισκεφθεί τους Συνδέσμους που ίδρυσαν . Στην συνέχεια θα κάνει το γεύμα Ιφτάρ μαζί με τους εξτρεμιστές της μειονότητας στο χωριό Φιλλύρα και στις 18 Αυγούστου θα μεταβεί στην Ξάνθη.
Στο μεταξύ γεύμα Ιφτάρ παρατέθη  κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα με συμμετοχή μουσουλμάνων Δυτικής Θράκης  και Τούρκων, γράφει η εφημερδια Yeni Safak.

Με τον τίτλο «Ιφτάρ αδελφοσύνης στο μηδενικό σημείο» γράφει ότι ο «Σύνδεσμος Αλληλεγγύης «Τούρκων» Δυτικής Θράκης» οργάνωσε πρόγραμμα Ιφτάρ ( γεύμα μετά την διακοπή της καθημερινής νηστείας κατά την διάρκεια του Ραμαζανίου» , στην Κεσάνη που είναι κοντά στο μηδενικό σημείο των ελληνοτουρκικών συνόρων. Στο γεύμα έλαβαν μέρος 800 άτομα από την Δυτική Θράκη και από διάφορες πόλεις της Τουρκίας.

Στο γεύμα Ιφτάρ παρέστησαν οι «μουφτήδες» της  μειονότητας από την Δυτική Θράκη Ιμπραχήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ καθώς επίσης οι βουλευτές Αϊχάν Καραγιουσούφ και Αχμέτ Χατζηοσμάν , ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ , οι βουλευτές του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου και Μεχμέτ Μουεζίνογλου και ο βουλευτής του CHP Κεμάλ Ντεγιρμένντερελί.

 defencenet.gr

ΕΘΝΙΚΑ
Πηγή:http://www.briefingnews.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...