Ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δελφών με έδρα την Ιτέα αποφάσισε το Δ.Σ. Δελφών

Την 25η Απριλίου στις 19:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε τοπικό δημοτικό συμβούλιο στην Ιτέα με μοναδικό θέμα την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δελφών με έδρα την Ιτέα.

Είναι ακριβώς το ίδιο αίτημα που είχε περάσει από συμβούλιο πριν αρκετούς μήνες με όλους τους σύμβουλους να υπογράφουν υπέρ  εκτός από έναν.

Σύμφωνα με το νέο Λιμενικό Νόμο διαπιστώνουμε ότι το σύνολο των Λιμενικών Ταμείων της χώρας έχουν γίνει δημοτικά, με ένα – υποχρεωτικά – Λιμενικό Ταμείο ανά Δήμο και με την έδρα – υποχρεωτικά – στο μεγαλύτερο εμπορικό και τουριστικό λιμάνι του Δήμου. Τα υπόλοιπα παραμένουν περιφερειακά και συγχωνεύονται στα πλαίσια της αδυναμίας λειτουργίας στον μεγαλύτερο λιμενικό φορέα της περιφέρειας. Όσα δεν υπάγονται σε αυτές τις διατάξεις είναι τα μεγάλα Λιμάνια (πχ Πειραιά που έχει τον ΟΛΠ) και ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ. Ασάφειες στο νόμο δεν υπάρχουν.

Στον Δήμο Δελφών έχουμε ένα Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στο Γαλαξίδι και ένα Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας στην Ιτέα. Ο νόμος είναι σαφής και χωρίς εναλλακτικές: ή θα ενωθούν οι 2 φορείς σε ένα Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με έδρα το μεγαλύτερο λιμάνι -της Ιτέας- ή το Διεθνές Λιμάνι των Δελφών, η Μαρίνα Ιτέας, οι αναγνωρισμένες πλαζ και η θαλάσσια μεταλλευτική σκάλα (αντικείμενα του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας ) θα υπάγονται στο μεγαλύτερο Περιφερειακό Λιμενικό Ταμείο της Χαλκίδας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...