Επιστολή Μπουλέ για τον τρόπο που λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο-Απάντηση Κοτρωνιά

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας Θ.Κοτρωνιά,με ταυτόχρονη κοινοποίηση και προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε. απέστειλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας Γ.Μπουλές.

Ο κ. Μπουλές μέσω της επιστολής αυτής διαμαρτύρεται για την διαδικασία που ακολουθείται στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα με αφορμή τη διαμαρτυρία των κατοίκων της τ.κ. Ασπριά για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο καθαρισμός του δάσους στην περιοχή.

Φυσικά η επιστολή αυτή δεν θα μπορούσε να αφεθεί χωρίς την απάντηση του προέδρου του δμηοτικού συμβουλίου Θ.Κοτρωνιά

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Ως παράταξη έχουμε επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για τη διαδικασία που ακολουθείτε στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα που βάζετε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με τη διαδικασία αυτή  μας αφαιρείτε κάθε δυνατότητα για να ερευνήσουμε σε βάθος τα θέματα που αφορούν το δήμο μας  και να συμβάλουμε στη λήψη σωστών αποφάσεων. Αυτός ο ρόλος κ. πρόεδρε ανήκει αποκλειστικά σε σας και σας βεβαιώνουμε ότι τα ψευτοδιλήμματα για δήθεν επιτάχυνση των διαδικασιών οδηγούν σε λάθος αποφάσεις το σώμα και μας εκθέτουν όλους στους δημότες που εκπροσωπούμε στο κορυφαίο όργανο του Δήμου.

Ακολουθώντας πάγια αυτή την  τακτική στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο φέρατε σε συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης τη διαμαρτυρία  δημοτών από την ΤΚ Ασπριά για τον τρόπο που γίνεται ο καθαρισμός του δάσους  από τον συνεταιρισμό που δραστηριοποιείται εκεί με βάση τη μελέτη της Διεύθυνσης δασών και την επίβλεψη του δασαρχείου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο άκουσε τη θέση των πολιτών και του εκπροσώπου του πολιτιστικού συλλόγου και χωρίς να ζητήσει  την άποψη του δασαρχείου,  που έχει εκ του νόμου την αρμοδιότητα αυτή, πήρε ομόφωνη απόφαση υιοθετώντας στο ακέραιο και καλόπιστα ότι άκουσε από τους δημότες που έκαναν τη διαμαρτυρία.

Αυτός ο τρόπος λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι επόμενο να παρασύρει όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους σε μια  απόφαση χωρίς να ακούσουν την άλλη άποψη, στοιχείο που είναι απολύτως απαραίτητο στη λήψη σωστής απόφασης. Παραβιάσαμε έτσι  το «μηδενί δίκην δικάσεις  πριν αμφοίν μύθον ακούσεις» τη στιγμή μάλιστα που το δασαρχείο είναι μια δημόσια υπηρεσία που έχει εξειδίκευση και αρμοδιότητα σε θέματα δασοπροστασίας και την ευθύνη του έργου που γίνεται στον Ασπριά.

κ. Πρόεδρε θεωρώ υποχρέωσή μου να δηλώσω δημόσια ότι η διαδικασία που ακολουθήσαμε ήταν λάθος, ανεξάρτητα από την ουσία της υπόθεσης, και να σας ζητήσω να ενεργήσετε για την αποκατάσταση του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο για το συγκεκριμένο θέμα, όσο και για τη μη επανάληψη  παρόμοιων ενεργειών από την πλευρά του προεδρείου.

Τι απαντά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας Θ.Κοτρωνιάς 

Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωσή σας σχετικά με την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας, στην οποία, μεταξύ άλλων, υποστηρίζετε ότι στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο με δήθεν ψευτοδιλήμματα σας παρέσυρα σε μια «λάθος», όπως την χαρακτηρίζετε απόφαση σχετικά με την υλοτομία στην ΤΚ Ασπρία.

Κατανοώ την αγωνία σας λόγω των επικείμενων εκλογών, ωστόσο, σε περιβαλλοντικά ζητήματα δεν χωρεί μικροπολιτική.

Το γεγονός ότι το θέμα συζητήθηκε στο ΔΣ αφού συμφωνήσατε και εσείς ως παράταξη να συζητηθεί δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το αν παρακολουθείτε το συμβούλιο με προσοχή ή όχι.

Εξάλλου, για άλλη μια φορά αγνοείτε ότι το ΔΣ αφού άκουσε τους εκπροσώπους του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ασπριά εξέδωσε σχετικό ψήφισμα (το οποίο δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και ουσιαστικά αποτελεί παράκληση) και όχι απόφαση, όπως εσφαλμένα αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας,  στο οποίο μνημονεύεται ότι αντιπροσωπεία των παρατάξεων με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Κοτσανά θα επισκεφθεί το Δασαρχείο προκειμένου να ενημερωθεί διεξοδικά για το ζήτημα και νa διαμορφώσει εισήγηση.

Άλλωστε έχω δεσμευθεί  τόσο στο ΔΣ, όσο και στο Δασαρχείο, κατόπιν επικοινωνίας μαζί του, ότι το θέμα θα συζητηθεί ξανά στο ΔΣ μετά την εισήγηση της αντιπροσωπείας.

Ως τέως δήμαρχος είναι ατυχές (με τερτίπια) να δημιουργείτε πολιτικά ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Αν έχετε μετανιώσει για την ψήφο σας και επιθυμείτε να συνεχισθεί η υλοτομία στην ΤΚ Ασπριά στην έκταση που έχει σχεδιασθεί και με την ίδια ένταση μπορείτε με δήλωσή σας να ανακαλέσετε την ψήφο σας. Θεωρώ ότι είναι εντιμότερο από το να προσβάλλετε την διαδικασία, στην οποία συμμετείχατε , να προβείτε σε ανάκληση της ψήφου για λόγους που εσείς γνωρίζετε.

Όταν τα δάση μας φλέγονται καθημερινά και ειδικά τις τελευταίες ημέρες θα προτιμούσα η ανακοίνωσή σας να είναι πιο προσεκτική κ. Μπουλέ.

 

 

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...