Κατάργηση του «Ηφαίστου» ζητούν οι βενζινοπώλες!

ΑΔΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ! 

Να καταργηθεί το σύστημα  «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και  «μαζί του τα άδικα και καταχρηστικά πρόστιμα που επιβάλει», ζητούν οι πρατηριούχοι! 

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, επιστολή της προς το οικονομικό επιτελείο, ζητά την κατάργηση του  Πληροφοριακού Συστήματος Παρακολούθησης Πετρελαίου Θέρμανσης, καθώς μέσω αυτού, επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα, που δεν αντέχει ο κλάδος.

Όπως τονίζουν στην επιστολή, «πρόκειται για μια νέα επίθεση που δέχεται ο κλάδος, τη στιγμή που τα πρατήρια κλείνουν υπό το βάρος των φόρων και του αθέμιτου ανταγωνισμού και αντικαθίστανται από αλυσίδες εταιρειών ή από αγνώστων συμφερόντων κεφάλαια».

Σχετικά με τα πρόστιμα, αναφέρεται πως τα πρόστιμα αυτά, επιβάλλονται με βάση το  Άρθρο 147 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα  (Ν. 2960/22-11-01, ΦΕΚ Α 265/22-11-01)  και πως οι «εκπρόθεσμες καταχωρήσεις», είναι απλώς διορθώσεις στοιχείων καταχωρημένων συναλλαγών και δεν αφορούν τις ποσότητες αλλά εντελώς επουσιώδη γραφειοκρατικά στοιχεία όπως ημερομηνία, ΑΦΜ, διεύθυνση, Αρ. μετρητή ΔΕΗ κλπ.

«Οι διορθώσεις αυτές είτε γίνονται εξαιτίας λανθασμένων στοιχείων που παρέδωσαν οι καταναλωτές και απαιτούν τη διόρθωση για τη λήψη επιδόματος θέρμανσης, είτε από ανθρώπινο λάθος» επισημαίνουν οι Βενζινοπώλες, εξηγώντας στην συνέχεια, πως «επειδή οι ποσότητες και τα βασικά στοιχεία μένουν αναλλοίωτα και εξ αυτού ουδείς δόλος μπορεί να τεκμηριωθεί, ούτε ωφέλεια κάποιου, ούτε μπορεί να συναχθεί πραγματική παράβαση στη διακίνηση, είναι απαράδεκτο, τόσο να θεωρείται τελωνιακή παράβαση, όσο και να επιβάλλεται πρόστιμο».

Σε αυτό το πλαίσιο, απευθύνουν το ερώτημα «τι νόημα έχει η καταχώρηση ενός τιμολογίου αγοράς ή πώλησης στον ΗΦΑΙΣΤΟ από τη στιγμή που το σύστημα εισροών – εκροών έχει καταχωρήσει και καταγράψει τα πάντα, πριν από τον ΗΦΑΙΣΤΟ;»

«Όποια διόρθωση γίνει στον  ΗΦΑΙΣΤΟ είναι ήδη περασμένη στο σύστημα εισροών – εκροών και στα λογιστικά βιβλία, οι φόροι δε αποδίδονται κανονικά. Το μόνο που απομένει, είναι τα καταχρηστικά πρόστιμα του ΗΦΑΙΣΤΟΥ, χωρίς κανένα λόγο, πλην του εισπρακτικού, ανεξαρτήτως δικαίου!».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...