Νέα ρύθμιση για της οφειλές στα Ταμεία προανήγγειλε ο Αναστ. Πετρόπουλος

Νέα ρύθμιση για της οφειλές στα Ταμεία προανήγγειλε ο Αναστ. Πετρόπουλος

Κατηγορία

phpanos
Τρίτη 24/05/2016 – 15:26

Αναστάσιος Πετρόπουλος

Ετοιμάζουν νέα  ρύθμιση, για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, στο υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με τον υφυπουργό, αρμόδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση, Αναστάσιο Πετρόπουλο. Αν και δεν έδωσε συγκεκριμένο  χρονοδιάγραμμα, ο υφυπουργός, διαβεβαίωσε ότι θα έρθει στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Με τις οφειλές προς τα Ταμεία, και την Εφορία, να αυξάνονται με άλματα μέσα στα χρόνια των μνημονίων και την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να έχει «αγριέψει», ετοιμάζοντας χιλιάδες ειδοποιητήρια για τις οφειλές, χιλιάδες είναι οι ασφαλισμένοι, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις πληρωμές τους.  Από την πλευρά του υπουργείου, επεξεργάζονται  νέα ρύθμιση η οποία θα κινείται σε άλλη λογική από τη περσινή, δίνοντας μεγαλύτερη βάση στις πραγματικές δυνατότητες των οφειλετών.

Τα νούμερα έχουν αυξηθεί πολύ, μέσα στα χρόνια των μνημονίων, με τις οφειλές προς το Δημόσιο να φτάνουν τα 89 δισ. ευρώ τον Απρίλιο και 15,78 δισ. ευρώ προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

«Αυτή την προοπτική την έχουμε θέσει και θα κάνουμε νομοθετική ρύθμιση στο επόμενο διάστημα», τόνισε ο  υφυπουργός, ενώ στην συνέχεια παραδέχτηκε πως,  η ρύθμιση που εφαρμόστηκε το 2015  έβαζε γενικές προϋποθέσεις για ένταξη, κάτι το οποίο ευνοούσε τους οφειλέτες  που είχαν την δυνατότητα να εξυπηρετούν τις οφειλές  και δε χρειάζονταν διευκόλυνση, ενώ από την άλλη πλευρά, έβαζε δύσκολα στους αδύναμους οφειλέτες, που δεν μπορούσαν να πληρώσουν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...