Πανεπιστήμιο Πάτρας: Χρηματικό πρόστιμο αντί για διαγραφή στους «αιώνιους» φοιτητές – Εναλλακτικό σενάριο

Μεγάλο άγχος έχουν προκαλέσει σε πολλούς λεγόμενους αιώνιους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών και όχι μόνο οι επικείμενες διαγραφές από τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα έχουν προκληθεί αντιδράσεις και από Πρυτανικές αρχές, προκειμένου μαζί με “ξερά” να μην καούν και τα “χλωρά”.

Ωστόσο εναλλακτικό σενάριο για τους 180.000 «αιώνιους» φοιτητές όλης της χώρας εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να μην προχωρήσει η αυτόματη οριστική διαγραφή τους από τα μητρώα των ΑΕΙ και ΤΕΙ τον προσεχή Σεπτέμβριο όπως προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία. Σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής», η σχετική πρόταση για χρηματικό πρόστιμο,έχει κατατεθεί από τον ΟΟΣΑ και εξετάζεται και λόγω του γεγονότος ότι οι πρυτανικές Αρχές, η θητεία των οποίων λήγει τον Αύγουστο, δεν δείχνουν καμία σπουδή να εφαρμόσουν το νόμο.

Σχετικά με το ζήτημα των διαγραφών, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης έχει δηλώσει στο thebest.gr ότι χρειάζεται να υπάρξει πρόβλεψη για τους φοιτητές που ανήκουν στη λεγόμενη “γκρίζα” ζώνη και οι οποίοι χρωστούν ελάχιστα μαθήματα.

http://www.thebest.gr/



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...