Ποτάμι: Καταρρέουν οι εξαγωγές

«Καμπανάκι» για τη μείωση των εξαγωγών κρούει το Ποτάμι. Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να ακούσει τις «κραυγές των εξαγωγέων».

«Οι εξαγωγές καταρρέουν. Κατέγραψαν την χειρότερη υποχώρησή τους εδώ και τέσσερα χρόνια. Έπεσαν κάτω από τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2016», αναφέρει το Ποτάμι επικαλούμενο τα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Όπως τονίζει το Ποτάμι, «οι καθημερινοί ήρωες των εξαγωγών έχουν αφεθεί στην τύχη τους χωρίς χρηματοδότηση και χωρίς στήριξη από τους αρμόδιους φορείς», ενώ «παλεύουν με την συνεχή αύξηση φόρων και εισφορών που θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα ακόμα και των λίγων υγιών επιχειρήσεων που έχουν παραμείνει στη χώρα».

«Επιμένουμε να φωνάζουμε πως η ανάπτυξη των εξαγωγών είναι απόλυτη προτεραιότητα για την επανάκαμψη της χώρας και την οριστική έξοδό της από την κρίση. Εξαγωγές σημαίνει ευρώ στη χώρα που οι επιχειρήσεις κλείνουν, πτωχεύουν, καταρρέουν», προσθέτει το Ποτάμι.

«Τις προηγούμενες φορές οι κραυγές των εξαγωγέων πήγαν στο βρόντο. Τώρα θα τις ακούσει κανείς;», καταλήγει το Ποτάμι.

Ποτάμι: «Συνηθισμένες πιρουέτες» οι δηλώσεις του Χουλιαράκη για την ΕΛΣΤΑΤ

Για «συνηθισμένες πιρουέτες» της κυβέρνησης μετά την επιστολή της Κομισιόν υπέρ της ΕΛΣΤΑΤ κάνει λόγο το Ποτάμι, σχολιάζοντας τις αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, στη Βουλή, ότι «έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat».

«Ας το πει και στα στελέχη του “καθεστώτος” που τόσες μέρες -και τόσα χρόνια- καθύβριζαν όποιον τολμούσε να υπερασπιστεί την… πραγματικότητα. Ας τους ενημερώσει ότι τα συνωμοσιολογικά σενάρια και οι ψεκασμένες θεωρίες έλαβαν τέλος. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να βρουν σύντομα μια νέα θεωρία και καινούργιους δράκους», επισημαίνει το Ποτάμι.

Ποτάμι: Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από πολλά

Από εκεί και πέρα, το Ποτάμι εξαπολύει επίθεση κατά του πρωθυπουργού, με αφορμή την ανακοίνωση που φέρεται να έκανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, για τη δημιουργία Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

«Λεφτά από τους φόρους για νέους παρατρεχάμενους και νέους πρωθυπουργικούς συμβούλους υπάρχουν. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Προφανώς για να συνδράμει στο έργο (;) του υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Περιμένουμε σύντομα ανακοινώσεις για παραρτήματα πρωθυπουργικών γραφείων σε Πάτρα, Λάρισα, Γιάννενα, Ηράκλειο», σχολιάζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Εμπρός για νέους “Καρανίκες”».

Επίσης, το Ποτάμι συμπληρώνει ότι «η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από πολλά, άλλα σίγουρα δεν έχει ανάγκη κι από άλλη κοροϊδία».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας που παρέστησαν στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας τούς ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται η δημιουργία παραρτήματος του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...