Προοπτικές Ανάπτυξης και «Brexit», στη συνάντηση Τσακαλώτου – Γκάμπριελ

Παρασκευή 01/07/2016 – 16:31Τσακαλώτος – ΓκάμπριελΗ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ «BREXIT», ΛΕΕΙ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
Οι νέες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σχετικά με το πέρασμα σε αναπτυξιακή τροχιά και οι επιπτώσεις του Brexit, στην Ευρώπη και ειδικά στη χώρα μας, ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης, στη συνάντηση του Αντικαγκελαρίου της Γερμανίας και υπουργού Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο  υπουργός, είχε και κατ ιδίαν ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Γκάμπριελ, πριν τη συνάντηση με τους βουλευτές, της γερμανικής αποστολής.
Αν και μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο άνδρες δεν προχώρησαν σε δηλώσεις,  σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η γερμανική αποστολή στην Ελλάδα, συζήτησε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τις επιπτώσεις του «Brexit», στην ελληνική οικονομία και την Ευρώπη και τις προκλήσεις που μπορεί να υπάρξουν κατά την υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος και την εφαρμογή του.
Από την ελληνική πλευρά ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να είπε  στον αντικαγκελάριο της Γερμανίας πως  το Brexit δημιουργεί ζητήματα και ερωτήματα, τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν από την Ευρώπη, ενώ παράλληλα  παρουσίασε τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης που θα φέρει την ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη.
1
1
1
1
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...