Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Δράμα και Μεσολόγγι

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ                                                    

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Κύργια στο Δοξάτο Δράμας.

Στο σημείο παραμένουν 55 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 17 μέλη πεζοπόρου τμήματος, προκειμένου να ελέγξουν τυχόν αναζωπυρώσεις και να σβήσουν τις εναπομείνασες μικρές εστίες της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε πλήρη ύφεση είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, όμως παραμένουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις.

Η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, εξέφρασε την ελπίδα «πως μέσα στη διάρκεια της ημέρας τα χερσαία και εναέρια μέσα θα έχουν κατασβέσει πλήρως τη φωτιά».

Ακόμη ανέφερε ότι χθες το βράδυ υπήρχε ανησυχία για το οικισμό Ξυρέικα, αφού το πύρινο μέτωπο ήταν κοντά στα σπίτια. Ωστόσο, όπως είπε, οι πυροσβέστες κατάφεραν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από το οικισμό.

Για ποιες περιοχές προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Yψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

·Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος)

·Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

·Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Εύβοια)

·Περιφέρεια Αττικής

·Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

Διαβάστε επίσης:

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...