Σινεφίλ βραδιές στην Τήνο

Σινεφίλ βραδιές στην Τήνο
Σπανίως παιζόμενες ταινίες στο Μουσείο Τσόκλη που βρίσκεται στο χωριό Κάμπος.
Εκτός από χώρος όπου παρουσιάζεται το έργο ενός μεγάλου εικαστικού, του Κώστα Τσόκλη, το Μουσείο Τσόκλη στον Κάμπο της Τήνου είναι και χώρος εκδηλώσεων. Ετσι, αυτή τη φορά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία» (1974-2014), ο Κύκλος Κυκλάδων σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζουν στους χώρους του μια σειρά προβολών σημαντικών ταινιών και καλούν τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού σε απρόβλεπτες κινηματογραφικές βραδιές. Για τους ενδιαφερόμενους οι ταινίες και οι ημέρες προβολής τους είναι οι εξής:

«Le Jour des Corneilles» (για παιδιά) 16 Ιουλίου, στις 9μ.μ. Διάρκεια: 96΄
Σκηνοθεσία: Jean-Christophe Dessaint
Ο Courge ζει με τον πατέρα του, ένα τυραννικό γίγαντα που του απαγορεύει να βγει από το δάσος στο οποίο ζουν. Έχοντας πλήρη άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, το αγόρι μεγαλώνει με μοναδική παρέα τα ήρεμα φαντάσματα που στοιχειώνουν το δάσος. Όλα αυτά μέχρι τη μέρα που αναγκάζεται να πάει στο κοντινότερο χωριό, όπου θα συναντήσει τη νεαρή Manon.

«La Vierge, Les Coptes et Moi», 23 Ιουλίου στις 9μ.μ. Διάρκεια: 91΄
Σκηνοθεσία / Réalisation: Namir Abdel Messeeh
Ο Namir φεύγει για την πατρίδα του, την Αίγυπτο, με σκοπό να γυρίσει μια ταινία για τα θαυματουργά οράματα της Παναγίας στους κόλπους της κοπτικής χριστιανικής κοινότητας. Όπως λέει η μητέ¬ρα του «Άλλοι τη βλέπουν και άλλοι δεν τη βλέπουν. Ίσως υπάρχει ένα μήνυμα σε όλο αυτό». Μεταξύ ντοκιμαντέρ, αυτοβιογραφίας και φαντασίας, μια εξαιρετική κωμωδία για τις ρίζες, τα πιστεύω και το σινεμά.

«De bon Matin», 30 Ιουλίου, στις 9μ.μ. Διάρκεια: 91΄
Σκηνοθεσία / Réalisation: Jean-Marc Moutout
Είναι Δευτέρα πρωί και ο Paul Wertret πηγαίνει στη δουλειά του. Είναι υπεύθυνος διαχείρισης λογαριασμών σε μια τράπεζα. Φτάνει, όπως το συνηθίζει, ακριβώς στις 8 η ώρα, βγάζει ένα ρεβόλβερ και σκοτώνει δύο από τους προϊσταμένους του. Έπειτα κλείνεται μέσα στο γραφείο του. Όση ώρα περιμένει να έρθει η αστυνομία, ο Paul, ξαναβλέπει κάποια κομμάτια της ζωής του καθώς και τα γεγονότα που τον οδήγησαν να διαπράξει το διπλό έγκλημα.

«Couleur de Peau: Miel» (για παιδιά άνω των 10ετών) 6 Αυγούστου, στις 9μ.μ. Διάρκεια: 75′
Σκηνοθεσία: Laurent Boileau, Jung Henin
Μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας, 200.000 παιδιά διασκορπίστηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Γεννημένος στη Σεούλ και υιοθετημένος από μια βελγική οικογένεια, ο Jung είναι ένα από αυτά. Βασισμένη στο μυθιστόρημα Couleur de peau: Miel, η ταινία επιστρέφει στους σημαντικούς σταθμούς της ζωής του Jung: το ορφανοτροφείο, την άφιξή του στο Βέλγιο, την οικογενειακή ζωή, τη δύσκολη εφηβεία.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...