Αλαμπάμα: Απόδραση με… φυστικοβούτυρο!

Αλαμπάμα: Απόδραση με… φυστικοβούτυρο!

Η φυλακή «Walker County» λειτουργεί σχεδόν 20 χρόνια και βρίσκεται στην Αλαμπάμα. Σήμερα φιλοξενεί 240 κρατούμενους, 12 εκ των οποίων κατάφεραν να το σκάσουν, με τον πλέον απρόσμενο τρόπο!

Οι 12 κρατούμενοι οδηγήθηκαν στην φυλακή με  κατηγορίες για δημόσια μέθη και διατάραξη της κοινής ησυχίας μέχρι και απόπειρα φόνου. Η αστυνομία μάλιστα προσέφερε αμοιβή για οποιαδήποτε πληροφορία της δοθεί, για τους δυο φυγάδες που είχαν καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η απόδραση τους πήρε μόλις 10 λεπτά! Οι 11 από τους 12 φυγάδες συνελήφθησαν, όμως ένας δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.
Το πλέον παράξενο της απόδρασης αυτής είναι πως οι κρατούμενοι δεν χρησιμοποίησαν όπλα ή οποιαδήποτε μορφή βίας για να αποδράσουν. Σε αυτό ίσως να βοήθησε το γεγονός πως ο φύλακας της βάρδιας ήταν καινούριος. Έτσι , το μόνο που έκαναν ήταν να καλύψουν τον αριθμό μιας πόρτας με φυστικοβούτυρο και ζήτησαν από τον φύλακα να την ανοίξει, ώστε να πάνε στα κελιά τους. Ο φύλακας, που δεν ήξερε που οδηγούσε η συγκεκριμένη πόρτα απλά φαντάστηκε ότι οι κρατούμενοι βιάζονταν να επιστρέψουν στα κρεβάτια τους. Όμως η πόρτα δεν οδηγούσε στα κελιά αλλά στην έξοδο της φυλακής!
Σε συνέντευξη τύπου, ο σερίφης δήλωσε: «Να αλλάζεις τους αριθμούς στις πόρτες με φυστικοβούτυρο, μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά αυτοί οι άνθρωποι είναι εντελώς τρελοί. Ο φύλακας νόμιζε πως ανοίγει την πόρτα για τα κελιά αλλά άνοιξε την πόρτα που οδηγεί εκτός της φυλακής, αποδράσεις γίνονται συχνά. Οι κρατούμενοι περνούν όλο τον χρόνο τους προσπαθώντας να μας ξεγελάσουν. Πρέπει να είμαστε πάντα σε εγρήγορση. Αυτή την φορά, «γλιστρήσαμε» πάνω στο… φυστικοβούτυρο. Δεν θα χρησιμοποιήσω δικαιολογίες, ήταν ένα ανθρώπινο λάθος. Ο φύλακας είναι νέος και δεν έχει πολύ καιρό στην συγκεκριμένη φυλακή».

Οι αρχές  συνεχίζουν ακόμα την επιχείρηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη  του τελευταίου  κρατούμενου .
Αυτό που είναι επιβεβαιωμένο, είναι πως κανένας από τους δραπέτες, δεν τραυματίστηκε κατά την απόδραση… πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού αυτή έγινε με την βοήθεια του φυστικοβούτυρου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/295438-Alampama-Apodrase-me-phystikoboytyro ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...