Αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές της Δωρίδας για την εξέταση της επικινδυνότητάς τους.

«Αποκατάσταση των καταστροφών και πρόληψη για νέους κινδύνους»

«Χωρίς να χαθεί χρόνος, από την επόμενη κιόλας ημέρα της πυρκαγιάς, ο Δήμος Δωρίδος ενεργοποίησε όλες του τις δυνάμεις ώστε να δρομολογηθεί το σύνολο των ενεργειών που από τη μία θα οδηγήσει στην αποκατάσταση των καταστροφών και από την άλλη θα ενισχύσει τον τομέα της πρόληψης προς αποφυγή νέων δυσάρεστων φαινομένων. Στα πλαίσια αυτών των ενεργειών πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών, τα στελέχη της οποίας ευχαριστούμε, για την άμεση ανταπόκριση και εξέταση της κατάστασης έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στις ευαίσθητες πλέον από τις πυρκαγιές περιοχές του Δήμου μας».

Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Δωρίδος, κ. Γεώργιος Καπεντζώνης, μετά την αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Δωρίδος που πραγματοποίησε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ), μετά από πρωτοβουλία και συνεννόηση του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Τολοφώνος κ. Σταύρου Πολίτη. 

Στις πυρόπληκτες περιοχές βρέθηκε η ομάδα άμεσης παρέμβασης σε καταστροφικά φαινόμενα της ΕΑΓΜΕ, πραγματοποιώντας τεχνικογεωλογική αυτοψία. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η εκτίμηση της επικινδυνότητας των περιοχών αυτών από δευτερογενή φαινόμενα κατολισθήσεων καθώς και πλημμυρικών φαινομένων. 

Στην αυτοψία συμμετείχαν ο Διευθυντής Γενικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας (ΔΙΓΕΓ) της ΕΑΓΜΕ  κ. Ν. Νικολάου, ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Φωκίδας  κ. Χ. Δημητρέλλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δ.Δωρίδος κ. Ι. Μπαρμπούτης και ο Αντιδήμαρχος  Δ.Ε. Τολοφώνος  κ. Στ. Πολίτης



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...