‘Εφυγε ” ο Ναυπάκτιος κλαρινίστας της “παλιάς φρουράς” ο Νίκος Χαντζής

garifalo-580x433-300x223

Άλλο ένα δυσάρεστο γεγονός να ανακοινώσουμε… πριν λιγες μέρες “έφυγε” ένας ακόμα συνάδελφος κλαρινίστας της “παλιάς φρουράς” ο Νίκος Χαντζής σε ηλικία 82 ετών και ετάφη στη γενέτειρά του Καλλονή Ναυπακτίας. Ο Νίκος Χαντζής διέμενε στην Πάτρα και ήταν ευρύτερα δημοφιλής στην περιοχή ΑχαΪας κ λοιπής Πελλοπονήσου, καθώς και Αιτ/νιας, Ναυπακτίας, Φωκίδας κ.α. Μουσικός μελετημένος για την εποχή του, απο τους λίγους δημοτικούς κλαρινίστες που ήξεραν να διαβάζουν πεντάγραμμο, θεωρία μουσικής κ.λ. Άριστος δεξιοτέχνης της παράδοσής μας και σωστός επαγγελματίας, συνεργάστηκε με όλους τους καλλιτέχνες της εποχής του και άφησε πολύ καλό όνομα! Για πολλά χρόνια ήταν στο Σιδνεϋ της Αυστραλίας οπου γλεντούσε τους ομογενείς μας και είχε στενούς δεσμούς και φιλίες για χρόνια, και όταν γύρισε στην Πάτρα άνοιξε εστιατόριο (ως δευτερη δουλειά)
Ευχόμαστε να είναι αιωνία η μνήμη του!!με το όνομα ”ΣΙΔΝΕΫ”. Επίσης διατέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Μουσικών Πάτρας ”ο ΔΑΫΊΔ” και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μουσικών Σωματείων. Μεχρι το τέλος του επισκεπτόταν ανελλειπώς το καφενείο Μουσικών στην Πάτρα, και ήταν πάντα παρών στις συνελεύσεις δείχνοντας αμέριστο ενδιαφέρον για τον κλάδο του μουσικού επαγγέλματος που αγάπησε και άσκησε επιτυχώς για δεκαετίες! Πάντα συμβούλευε τους νεότερους, και πάντα “μάλωνε” όταν έπεφτε στην αντιληψή του κάτι “στραβό ή λάθος” σε θέματα δουλειάς γενικά!

Πάνος Κοτρώτσος Πρόεδρος ”ΟΡΦΕΑ”

Να είσαι καλά Πάνο μου για το εξαιρετικό και περιεκτικό κείμενό σου για τον μακαρίτη τον μπάρμπα μου και πρώτο δάσκαλό μου Νίκο Χαντζή!Να προσθέσω ότι εκτός των άλλων ο εκλιπών υπήρξε και δεινός τραγουδιστής (γνώριζε δεκάδες σπάνια πανέμορφα κλέφτικα) και είχε απίστευτη μουσικότητα και προσωπικό χρώμα στο παίξιμό του, όπως άλλωστε όλοι οι παλιοί.Ήταν ίδια φουρνιά με τον επίσης πατριώτη μας Νίκο Αράχωβα και τον παλιό Βασίλη Σαλέα, μαθητές όλοι τους του περίφημου Χαράλαμπου Μαργέλη από το Μεσολλόγι, ενώ και ο πατέρας του ο Κώστας Χαντζής έπαιζε επίσης πολύ ωραία κλαρίνο καθώς και πολλοί άλλοι από την οικογένεια διάφορα παραδοσιακά όργανα (σαντούρι , λαούτο κτλ.)

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και επίσης να σου ευχηθώ καλή δύναμη στις προσπάθειες και τους αγώνες που κάνεις για την δημοτική μουσική, τους μουσικούς και την παράδοσή μας!!!

Μάνος Αχαλινωτόπουλος

ΦΩΤΟ:ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΛΛΟΝΗΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...