Η ένωση γονέων και κηδεμόνων Ναυπακτίας καταγγέλει τον δ/ντή του 2ου λυκείου.

Σε εφαρμογή των αποφάσεων της από 24/1/2014 συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ναυπακτίας σας ενημερώνουμε για τις πράξεις του Δ.Σ.

 Εύρυθμη Λειτουργία Σχολικών Μονάδων

 Στο Δ.Σ. της Ένωσης κατατέθηκε ανακοίνωση – καταγγελία από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ και η οποία αφορούσε γεγονότα που συνέβησαν σε νέες σχολικές εγκαταστάσεις του 2ου ΓΕΛ στις 17 και 20 Ιανουαρίου 2014 με αφορμή κινητοποιήσεις μαθητών. Το έγγραφο απευθυνόταν στον Δ/ντή Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Αιτ-νίας. Ταυτόχρονα με το έγγραφο υπήρξε και προφορική ενημέρωση από μέλη του Συλλόγου Γονέων.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων με βάση την παραπάνω καταγγελία :

Σημειώνει και καταδικάζει ως απολύτως απαράδεκτες τις ενέργειες και την συμπεριφορά του Δ/ντή του 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου αφενός να προκαλέσει αστυνομική παρέμβαση και αφετέρου να προτρέψει στις αστυνομικές αρχές να προσάγουν μαθητές σε περιπολικό.

Θεωρούμε ότι η υιοθέτηση κατασταλτικών μέτρων απέναντι σε συλλογικές εκφράσεις της μαθητικής κοινότητας δημιουργούν εντονότερες αντιδράσεις, οξύνουν την ένταση, δυναμιτίζουν την εύρυθμη λειτουργία της Σχολικής Μονάδας και παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Η στάση του Δ/ντή της σχολικής μονάδας, ο τακτικισμός του και η συγκεκριμένη συμπεριφορά του με κύριο άξονα την επιλογή της ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και  την τρομοκρατία μαθητών και γονιών μέσω αυτής της επιλογής, δεν προάγει ούτε τον δημοκρατικό ούτε τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Η Ένωση Γονέων θεωρεί συνυπεύθυνη την Δημοτική Αρχή καθόσον οι ενέργειές της και κυρίως οι παραλείψεις της και η απουσία γρήγορων αντανακλαστικών σχετικά σε ζητήματα που αφορούν τις υποδομές και ειδικά την καθημερινότητα των μαθητών και την λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων, εντείνει τα προβλήματα, οξύνει τις αντιδράσεις και αποτελούν το έναυσμα που οδηγεί τις αντιδράσεις της μαθητικής κοινότητας και τελικά διαμορφώνει τις καταστάσεις.

Η Ένωση Γονέων καλεί όλους τους αρμοδίους και τους εμπλεκόμενους να λειτουργήσουν με πνεύμα συναίνεσης, να αναγνωρίσουν τα ζητήματα και να απαιτήσουν άμεσα από την Δημοτική Αρχή τις ενδεδειγμένες λύσεις άμεσα και έγκαιρα ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας

  1. 2.      Νέο ενιαίο πληροφοριακό σύστημα Σχολικών Μονάδων και Διοικητικών Δομών “my school

 

Η Ένωση Γονέων μετά την ενημέρωσή της σχετικά με τις προβλεπόμενες διαδικασίες που περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο του Υπουργείου παιδείας περί της έναρξης παραγωγικής λειτουργίας του νέου ενιαίου πληροφοριακού συστήματος σχολικών μονάδων “My School” ομόφωνα εκφράζει την έντονη και πλήρη αντίθεσή της σε ενέργειες καταγραφής προσωπικών δεδομένων γονέων και μαθητών.

Η Ένωση Γονέων θεωρεί ότι κάθε ενέργεια που ελλοχεύει τον κίνδυνο και την επισφάλεια της παραβίασης του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων του κάθε πολίτη.

 

 

 

 

                              Για την

          Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων

                  Δήμου Ναυπακτίας                               

 

  

                        Ο  Πρόεδρος                                           O Γενικός Γραμματέας

            Πολύχρονος  Αναστάσιος                               Νικόλαος  Τσερπέλης



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...