Μεταξύ νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς

Είναι μια διαφορετική μάχη αυτή της 7ης Μαΐου από τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Όσο και αν κάποιοι βιάζονται να εκλέξουν τον Εμανουέλ Μακρόν Πρόεδρο, το brexit , κυρίως όμως η εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, διδάσκουν ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί σε ότι αφορά τις διαθέσεις των πολιτών. Είναι μια άλλη μάχη ανάμεσα στον νεοφιλελεύθερο Εμανουέλ Μακρόν, που εκπροσωπεί την τραπεζική ελίτ της Γαλλίας και όλης της Ευρώπης και της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν.

 Από τη μια πλευρά, το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν, μια ακροδεξιά , ρατσιστική δύναμη που όπως και ο Τραμπ προεκλογικά, τάσσεται κατά της παγκοσμιοποίησης και υπέρ της επιστροφής στο εθνικό κράτος. Από την άλλη πλευρά, το δεύτερο μέτωπο εκφράζει τις φιλελεύθερες και νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, υπό τον Μακρόν, οι οποίες θα εκβιάσουν και όλους τους άλλους κατά της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν.

Ο πρώτος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών μπορεί να άναψε το πράσινο φώς για την διάλυση του παλαιού πολιτικού συστήματος όπως το γνωρίζαμε αφού οι επίσημοι υποψήφιοι της δεξιάς (Ρεπουμπλικάνοι) ο Φρανσουά Φιγιόν και της κεντροαριστεράς (Σοσιαλιστικό Κόμμα) Μπενουά Αμόν, απέτυχαν να διεκδικήσουν αυτοί την προεδρία της Γαλλίας. Παρ’ όλα αυτά το αποτέλεσμα του α γύρου, εγκλώβισε την αντισυστημική ψήφο μεταξύ του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς. Τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων που αναζητούν λύση πέρα από το υπάρχον πολιτικό σύστημα, καλούνται πλέον να κάνουν μια δύσκολη επιλογή η οποία δεν εκφράζει μια πραγματική αλλαγή. Από μια μεριά είναι η Λεπέν που συγκεντρώνει ένα μέρος της ανστισυστημικής ψήφου, έχει όμως ακραίες απόψεις για την πολιτική και την κοινωνία, το κόμμα της το Εθνικό Κόμμα είναι ένα νεοφασιστικό μόρφωμα. Απέναντι στην Λεπέν βρίσκεται ο απόλυτος εκφραστής της διαιώνισης του συστήματος της παντοκρατορίας του τραπεζικού και χρηματιστηριακού κεφαλαίου, της ευρωπαϊκής ελίτ και της συνεργασίας με το Βερολίνο. Ο Μακρόν είναι ο εκλεκτός της τραπεζικής ελίτ της Γαλλίας και της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο που ο δεξιός Φρανσουά Φιγιόν “θυσιάστηκε” ώστε να προωθηθεί ο άφθαρτος, ο σχετικά καινούργιος στην πολιτική σκηνή, Εμανουέλ Μακρόν. Αν ο Μακρόν τελικώς καταφέρει να εκλεγεί θα είναι ένας ακόμα τραπεζίτης ο οποίος θα έχει γίνει αρχηγός κράτους. Μπορεί να μην έχει διατελέσει στέλεχος της Goldman Sachs, άλλα έχει σχέση με τον τραπεζικό Όμιλο Rothschild.

 

 

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/281404-Metaxy-neophileleytherismoy-kai-akrodexias ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...