Παπαναστασόπουλος:Αστοχίες της Δημοτικής Αρχής σε σημαντικά προβλήματα.

Τις τελευταίες μέρες δύο σημαντικά προβλήματα ανέκυψαν στο Δήμο μας. Το κτιριακό θέμα του 2ου Γυμνασίου Λυκείου και το νερό στις ορεινές δημοτικές ενότητες. Και τα δύο θέματα δοκίμασαν την ετοιμότητα και τις ικανότητες της Δημοτικής Αρχής. Πιστεύω πως όλοι είμαστε βέβαιοι ότι η εκάστοτε αρχή και ο εκάστοτε Δήμαρχος ιδιαίτερα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, είχαν την καλή πρόθεση και την επιθυμία να αντιμετωπίζουν και να επιλύουν τα προβλήματα που δημιουργούνται. Όμως υπάρχει και μια σημαντική διαφορά. Τα χρονοδιαγράμματα και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να γίνονται οι επεμβάσεις από τους ειδικούς άλλα και η επιτήρηση των διαδικασιών που ακολουθούνται εξαρτώνται από την εμπειρία, τις γνώσεις και τις ικανότητες του.
Στο θέμα των σχολείων η αργοπορία η οποία υπήρξε ήταν ανήκουστη. Τα εργαστηριακά αποτελέσματα της αντοχής των υλικών είναι θέμα ημερών ενώ η μαθηματική προσομοίωση του φέροντα οργανισμού των κτιρίων και τελικά η εκτίμηση της στατικής του επάρκειας και της έκτασης των επεμβάσεων που ενδεχομένως να απαιτούνται, είναι θέμα εβδομάδων. Ο Νόμος αποκλείει τις απευθείας αναθέσεις για μεγάλο αντικείμενο μελέτης σαν αυτό του σχολείου ακριβώς για να συμμετέχουν μόνο γραφεία που έχουν εμπειρία. Τα αποτελέσματα των λανθασμένων επιλογών του Δημάρχου τα βλέπουμε σήμερα όλοι. Οι δημοτικοί σύμβουλοι αν και παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν την έκταση του προβλήματος, ενώ από την άλλη πλευρά και λόγω της καθυστέρησης χάθηκε μια σχολική χρονιά.
Το θέμα της ύδρευσης των ορεινών διαμερισμάτων αν και πολύ σημαντικό είναι ευκολότερο στην αντιμετώπιση του. Ένα χρονοδιάγραμμα λήψεων δειγμάτων κάθε χρόνο και στις κατάλληλες εποχές ή κλιματολογικές περιόδους, έπρεπε να είναι προκαθορισμένο ώστε να παρέχει πλήρη εικόνα της διακύμανσης της ποιότητας του πόσιμου νερού. Οι επεμβάσεις από πλευράς Δήμου έπρεπε να είναι άμεσες όταν παρατηρούνται αυτές οι διακυμάνσεις, και η βελτίωση των υποδομών τουλάχιστον ανάλογες των ανταποδοτικών, ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών. Πρόχειρες λύσεις για να περισσεύουν χρήματα για άλλες δραστηριότητες δεν επιτρέπονται σε τέτοιου είδους θέματα.
Θα πρότεινα λοιπόν η Δημοτική Αρχή να επικεντρωθεί στα σημαντικά προβλήματα του Δήμου και οι ρουσφετολογικές δραστηριότητες να μηδενιστούν ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιηθούν γιατί ζούμε σε μια δύσκολη εποχή η οποία απαιτεί ριζικές αλλαγές στον τρόπο που σκεφτόμαστε. Δεν αρκούν σήμερα οι δημαγωγίες ούτε οι άσκοπες αναφορές στην οικονομική κρίση της χώρας στις οποίες μας έχει συνηθίσει ο κος Δήμαρχος.
Δημήτρης Παπαναστασόπουλος
Πολιτικός Μηχανικός


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...