Σαπέν: Συμφωνία για το χρέος τώρα, πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές!

“ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ EUROGROUP”, ΛΕΕΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ   

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Συμφωνία στο Eurogroup, ζητάει η Γαλλία! Συμφωνία για να κλείσουν να μέτρα μείωσης του ελληνικού χρέους, πριν ξεκινήσει το μπαράζ εκλογικών αναμετρήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Υπάρχει ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για έναν συμβιβασμό πριν από πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «Μπορούμε, και η Γαλλία εύχεται, να υπάρξει από αυτή την εβδομάδα μια συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, που είναι μέτρα απλά για να τεθούν σε εφαρμογή και που μπορούν να είναι αποτελεσματικά, που μπορούν να φέρουν μια πολύ ουσιαστική ελάφρυνση για την Ελλάδα».

Ο Μισέλ Σαπέν μιλώντας με δημοσιογράφους στη Μόσχα, τόνισε ότι «Από τις αρχές του επόμενου έτους, είναι δύσκολο να εξευρεθεί συμφωνία», για να προσθέσει ότι έρχονται εκλογικές αναμετρήσεις σε Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία. «Έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας από τώρα έως τα τέλη αυτού του έτους, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε εξαντλητικά αυτό το παράθυρο ευκαιρίας».

Ο ίδιος, αναγνώρισε τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού,  τονίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει ήδη κάνει τεράστιες προσπάθειες. Αυτή η κυβέρνηση είναι εκείνη που θα έχει εφαρμόσει πραγματικά τις επιθυμητές μεταρρυθμίσεις με τον διάλογο μεταξύ των ευρωπαϊκών αρχών, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ελλάδας (…)

Έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες, έχουν ακόμη να κάνουν προσπάθειες, μπορούμε να καταλήξουμε σε έναν καλό συμβιβασμό και εύχομαι (…) όταν οι Έλληνες τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, ότι οι Ευρωπαίοι θα τηρήσουν τις δικές τους” συζητώντας “το θέμα του βάρους του χρέους», δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...