Τελεσίγραφο Γεωργιάδη στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών

Τελεσίγραφο Γεωργιάδη στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών
Τελεσίγραφο προς τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών στέλνει ο υπουργός Υγείας, κ. Αδωνις Γεωργιάδης, καλώντας τους να επανεξετάσουν την επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας του κλάδου προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ειδάλλως αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και τη διακοπή των συμβάσεων του Οργανισμού με τις κλινικές.
Ο υπουργός Υγείας διαπιστώνει μεν ότι «πράγματι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στον κλάδο», αλλά θεωρεί ότι «δεν είναι ώρα για τέτοιου είδους μέτρα τα οποία δημιουργούν περισσότερα προβλήματα σε μία ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση».

«Θέλω με ψυχραιμία να καλέσω τον κλάδο να ανακαλέσει αυτή την απόφαση, η οποία δημιουργεί πρόβλημα στους ασφαλισμένους μας και είναι παράνομη. Πιστεύουμε ότι μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου που έχουμε εγκαινιάσει, θα βρούμε λύση στα πράγματι μεγάλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση του» καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης.

Επίσχεση μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών βρίσκεται σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου – «η συνέχιση της θα επανεξεταστεί όσο παραμένουμε απλήρωτοι» τονίζει ο ΣΕΚ.

Σύμφωνα με το προεδρείο του Συνδέσμου, ο Οργανισμός οφείλει στις ιδιωτικές κλινικές περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ. Υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι για όλο αυτό το διάστημα, οι κλινικές εξακολουθούν να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, να καλύπτουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους σε προμηθευτές και να καταβάλλουν ανελλιπώς προς το κράτος και τα ασφαλιστικά Ταμεία τους φόρους, το ΦΠΑ, τα χαράτσια και τις εργοδοτικές εισφορές.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...