1.730.000,00 ευρώ για το έργο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Αστικού Δικτύου Ερατεινής Δωρίδος»

«Ένα πολύ σημαντικό έργο για την Ερατεινή»

 «Η ένταξη προς χρηματοδότηση του έργου βελτίωση της οδικής ασφάλειας Ερατεινής αποτελεί σημαντική εξέλιξη και συγχρόνως επιβράβευση των προσπαθειών του Δήμου Δωρίδος, που με άριστο συντονισμό ενεργειών των υπηρεσιακών και αιρετών παραγόντων αλλά και τη στήριξη του Βουλευτή Φωκίδας, κ.Ιωάννη Μπούγα, κατάφερε να σχεδιάσει και να υποβάλλει, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τον πλήρη φάκελο της μελέτης.

Το έργο που αφορά στην παρέμβαση σε υφιστάμενες και διανοιγμένες οδούς, θα λύσει δύο βασικά προβλήματα του οικισμού της Ερατεινής:

– Τη συσσώρευση των όμβριων υδάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου στο οικιστικό περιβάλλον της Ερατεινής.

– Τη συσσώρευση του κυκλοφοριακού φόρτου σε ένα οδικό άξονα.

 Με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθεί βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της καθημερινότητας των πολιτών  και θα αποφορτιστεί η ροή της κυκλοφορίας. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο σχεδιασμός επικεντρώνεται σε επικίνδυνα σημεία του δικτύου του οικισμού αποσκοπώντας στη μείωση των ατυχημάτων. Προτεραιότητά μας η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων και η συνεργασία για τη βελτίωση και ανάπτυξης της περιοχής μας».

Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης μετά την απόφαση ένταξης προς χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» της Δράσης 16631 «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συνολικού ποσού 1.730.000,00 ευρώ.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά σε στοχευμένες επεμβάσεις – βελτιώσεις – τροποποιήσεις επί του υφιστάμενου οδικού δικτύου, με τις εξής εξειδικευμένες δράσεις: ✓Μέτρα μείωσης της ταχύτητας ✓ Οριζόντια σήμανση – διαγραμμίσεις Μέτρα αναμόρφωσης του αστικού οδικού περιβάλλοντος ✓ Δημιουργία έγχρωμων διαβάσεων μεαισθητικές παρεμβάσεις ✓ Δημιουργία Διαγώνιων Διαβάσεων πεζών προς όλες τις διευθύνσεις ✓ Δημιουργία πεζοδρομίων Με όδευση τυφλών και εξασφάλιση κίνησης των Α.Μ.Ε.Α. ✓ Βελτίωση διαχείρισης όμβριων παρεμβάσεις εξασφάλισης των απαραίτητων απορροών σε θέσεις φρεατίων για την αποφυγή συσσώρευσης όμβριων και δημιουργίας συνθηκών ολίσθησης.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...