H ΔΕΥΑ Ναυπακτίας απαντά για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Αναφορικά με πρόσφατο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας και για αποκατάσταση της αλήθειας, επισημαίνεται:

1 ) Η βεβαίωση ληξιπρόθεσμων οφειλών στη Δ.Ο.Υ. είναι νόμιμη οφειλόμενη ενέργεια της διοίκησης και σε διαφορετική περίπτωση υπάρχουν εκ του νόμου διοικητικές και ποινικές ευθύνες γι’ αυτήν.

2 ) Η διαδικασία γίνεται τα τελευταία 7 χρόνια και η τελευταία έγινε το Φεβρουάριο 2020 και προ της υγειονομικής κρίσης λόγω κορωνοϊού . Το αποτέλεσμα αυτής ήταν σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης με δεδομένο ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. οικονομικά επιβιώνει αποκλειστικά και μόνο από τις εισπράξεις των λογαριασμών Ύδρευσης- Αποχέτευσης (χωρίς καμία  κρατική επιχορήγηση). Επιπλέον δημιουργήθηκε και η αντίληψη συνέπειας των καταναλωτών, εν αντιθέσει με τους ΄΄ στρατηγικούς κακοπληρωτές΄΄ οι οποίοι λειτουργούν σε βάρος των προηγουμένων.

3 ) Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. καμία αύξηση τελών δεν έγινε την τελευταία δεκαετία (τουναντίον έγιναν μειώσεις 5%) σε αντίθεση με τη Δ.Ε.Η. (τα έξοδα της οποίας αντιπροσωπεύουν το 50% του λειτουργικού κόστους) , όπου έγιναν αυξήσεις της τάξεως του 20%.

4 ) Επιπλέον η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. παρέχει κάθε είδους διευκολύνσεις για τους καταναλωτές όπως διακανονισμούς οφειλών, εκπτώσεις σε τέλη Ύδρευσης-Αποχέτευσης, καθώς και ένα διευρυμένο κοινωνικό τιμολόγιο (άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α. κ.τ.λ.) και σίγουρα δε θα σταματήσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με αποκλειστικό σκοπό την 24ωρη σωστή και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, με γνώμονα  τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και υγιεινής καθώς  και την προστασία του περιβάλλοντος.

                                                                    Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.  Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

                                                                 Κούκουνας Αθανάσιος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...