Νέες αποκαλύψεις για τα αντισυλληπτικά

bb
Νέες αποκαλύψεις για τα αντισυλληπτικά
Το χάπι δεν αποτελεί πλέον την καλύτερη μέθοδο αντισύλληψης. Ωστόσο, είναι πολλές ακόμα οι γυναίκες που συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν παρά την αναποτελεσματικότητα του.
Η σειρά αντισύλληψης που ακολουθούν οι Γάλλοι ως νοοτροπία, είναι προφυλακτικό, αντισυλληπτικά και τέλος διάφραγμα, μετά την γέννηση των παιδιών.
Μετά τον Δεκέμβριο του 2012 ωστόσο, ξέσπασε το σκάνδαλο: τα αντισυλληπτικά χάπια 3ης και 4ης γενιάς, τα οποία είναι και τα πιο διαδεδομένα, προκαλούν φλεβίτιδα.

Με εντολή του υπουργού Υγείας της Γαλλίας έγινε έρευνα σε 4.500 γυναίκες και 1.500 άνδρες με σκοπό να εντοπίσουν πιο μέσο αντισύλληψης χρησιμοποιούν πλέον. Τα αποτελέσματα; Σύμφωνα με την Nathalie Bajos, υπεύθυνη της έρευνας, ήταν ότι δεν υπήρξε καμία απόδειξη για την δυσαρέσκεια ως προς αυτό τον τρόπο αντισύλληψης.

Πριν το 2012, ήταν αρκετές οι γυναίκες που έρχονταν αντιμέτωπες με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη: 97% των γυναικών χρησιμοποιούν αντισύλληψη. Αλλά το «μοντέλο αντισύλληψης» άλλαξε: πλέον μόνο το 41% των γυναικών χρησιμοποιούν τα αντισυλληπτικά 3ης και 4ης γενιάς. Αυτή η μείωση οφείλεται στο τελευταίο σκάνδαλο που ξέσπασε το 2012. Κάποιες γυναίκες στράφηκαν στα αντισυλληπτικά 2ης γενιάς, άλλες στο κολπικό διάφραγμα και στα προφυλακτικά.

Τελικά στο γενικό σύνολο αποδείχτηκε ότι μια γαλλίδα στις πέντε αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο αντισύλληψης που χρησιμοποιούσε, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της έρευνας.

ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...