«Ημέρες Καριέρας» για τους φοιτητές του ΑΠΘ

«Ημέρες Καριέρας» για τους φοιτητές του ΑΠΘ
Την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με δεκάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελλαδικό χώρο και να αναζητήσουν εργασία – αλλά και εταιρίες να βρουν στελέχη για εξειδικευμένες εργασίες – έχουν απόφοιτοι και τελειόφοιτοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της διήμερης εκδήλωσης “Ημέρες Καριέρας” (4-5 Ιουνίου) που πραγματοποιείται στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

Είναι η δεύτερη χρονιά που υλοποιείται η εκδήλωση, με τη συμμετοχή 60 εταιριών, κυρίως από την βόρεια Ελλάδα, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους (έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, τροφίμων, αγροτικών προϊόντων, νανοτεχνολογίας, επικοινωνιών, μεταφορών, διαφόρων υπηρεσιών κ.α.). Κατά το διήμερο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 1.600 συνεντεύξεις με ενδιαφερόμενους αποφοίτους και τελειόφοιτους (περίπου 400), οι οποίες προγραμματίστηκαν ήδη.

Πέρσι, η εκδήλωση υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή και του πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην οποία συμμετείχαν 500 φοιτητές και 51 επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία του γραφείου Διασύνδεσης του ΑΠΘ, από την έρευνα που έγινε έξι μήνες μετά την εκδήλωση για να παρακολουθήσουν την πορεία του προγράμματος, το 35% των φοιτητών είχε και δεύτερη επικοινωνία με την ενδιαφερόμενη εταιρία, το 16% δέχθηκε κάποια πρόταση συνεργασίας και το 9% εξακολουθούσε να εργάζεται στην εταιρία που τον προσέλαβε, είτε μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, είτε με σύμβαση αορίστου χρόνου.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...