Ποιες καθημερινές συνήθειες γερνούν το δέρμα

Ποιες καθημερινές συνήθειες γερνούν το δέρμα
Το δέρμα προστατεύει τον οργανισμό αλλά αποτελεί και την εμφάνισή μας στον κόσμο. Όταν είναι υγιές είναι πηγή ομορφιάς. Οι καθημερινές επιλογές επηρεάζουν τον τρόπο που φαίνεται.

Αν θέλουμε καλό δέρμα πρέπει να προσέχουμε την διατροφή μας. Υψηλότερη πρόσληψη βιταμίνης C και χαμηλότερη πρόσληψη λιπαρών και υδατανθράκων συνδέονται με καλύτερη εμφάνιση καθώς το δέρμα γερνά.

Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως ψάρια φρούτα και λαχανικά βοηθούν.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες C ή E και το σελήνιο μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από τη βλάβη του ήλιου. Μπορεί ενδεχομένως ακόμα να βοηθήσουν να αναστραφούν τα σημάδια της γήρανσης, όπως ρυτίδες και δυσχρωμία του δέρματος.

Η άσκηση ωφελεί κάθε μέρος του σώματος, όπως και το δέρμα, το οποίο είναι το μεγαλύτερο όργανο. Η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει την κυκλοφορία βοηθώντας τη θρέψη του δέρματος. Η καλύτερη ροή φέρνει περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες και μπορεί να βοηθήσει το δέρμα στην παραγωγή κολλαγόνου που προστατεύει από τις ρυτίδες.

Οι 7-8 ώρες ύπνου το βράδυ θα βοηθήσουν το σώμα και το δέρμα

Η καφεΐνη στον καφέ και το τσάι αφυδατώνει, επομένως μπορεί να ξηράνει το δέρμα. Έρευνα αποκάλυψε ότι όταν εφαρμοστεί τοπικά στο δέρμα καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει στην αναστροφή της βλάβης από τον ήλιο και να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου- τουλάχιστον στα ποντίκια. Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να διαπιστώσουν αν η εφαρμογή καφεΐνης τοπικά προστατεύει και το ανθρώπινο δέρμα.

Το αλκοόλ είναι διουρητικό. Προκαλεί απώλεια υγρών στον οργανισμό με αποτέλεσμα το ξηρό δέρμα. Διαστέλλει επίσης τα αγγεία. Με τον καιρό μπορούν να εμφανίσει μόνιμη βλάβη και το δέρμα να παραμείνει κόκκινο.

Το τσιγάρο είναι βλαβερό για το δέρμα. Μετά τον ήλιο έρχεται δεύτερο στην πρόκληση ρυτίδων και ξηρού δέρματος. Κάτω από το μικροσκόπιο μπορείτε να δείτε ρυτίδες και σε 20χρονους ακόμα καπνιστές. Το κάπνισμα μειώνει τη ροή αίματος στο δέρμα και συμβάλλει στη διάσπαση του κολλαγόνου. Λιγότερο κολλαγόνο σημαίνει περισσότερες ρυτίδες. Σταματήστε τη βλάβη διακόπτοντας το τσιγάρο.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...