Υπονομευμένη διαδικασία

Υπονομευμένη διαδικασία

kentoaristera

Δε χρειάζεται να ανακαλύψει κανείς «τον τροχό», για να αντιληφθεί αυτό που εξ αρχής είχαμε επισημάνει-όπως και κάθε ένας που διαθέτει κοινό νου-ότι, δηλαδή, η διαδικασία εκλογής νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ήταν εξ αρχής υπονομευμένη.

 Αλήθεια, τώρα πήραν χαμπάρι ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη, για διατήρηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΔΗΣΥ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, στο πλαίσιο και του νέου φορέα; Μα, αυτό αποτελούσε την προϋπόθεση για τη συμμετοχή του επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στη διαδικασία και αποτελούσε μέχρι τώρα «κοινό μυστικό», αφήστε που λεγόταν, σχεδόν, ανοιχτά. Μόλις προχθές (πριν από την τηλεμαχία), ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, αναφέρθηκε ακριβώς στην ανάγκη κατάργησης των υπαρχόντων σχηματισμών, ως την ουκ άνευ προϋπόθεση, για τη δημιουργία ενός ενιαίου πολυτασικού φορέα. Προφανώς, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε υπόψη του την άτυπη συμφωνία, όπως και το συνολικότερο, ρευστό πλαίσιο, γι` αυτό και δε δέχθηκε να είναι υποψήφιος.  Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς και να μην αδικούμε τους δύο κοινοβουλευτικούς αρχηγούς, η συμφωνία, όπως και οι ίδιοι την περιέγραψαν, αφορά, μόνο, την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο. Γι` αυτό και θα μας επιτρέψουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι, που αντέδρασαν, να χαρακτηρίσουμε ολίγον υποκριτική την αντίδραση τους και γιατί γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν την ύπαρξη της, έστω άτυπης, συμφωνίας, αλλά σε κάθε περίπτωση είχαν υπόψη τους, τον εξαρχής προβληματικό χαρακτήρα της διαδικασίας, που, όντως, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, δηλαδή να προηγηθεί η εκλογή αρχηγού, του ιδρυτικού συνεδρίου, του νέου φορέα.

 Δέχθηκαν, δηλαδή, να είναι υποψήφιοι, για ένα φορέα, για τον οποίο δεν έχει καν ξεκαθαριστεί αν θα πρόκειται για «καθαρόαιμο» κόμμα, ή για συνασπισμό, τύπου «Ελιάς». Είναι μάταιο, επομένως, να διαμαρτύρονται εκ των υστέρων, για το ασαφές και ρευστό πλαίσιο και για μια, όντως, προβληματική διαδικασία, την οποία, όμως, οι ίδιοι νομιμοποίησαν, με την απόφαση τους, να είναι υποψήφιοι. Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε και κατά την προχθεσινή τηλεμαχία, δεν είναι και το μόνο προβληματικό σημείο της όλης διαδικασίας. Η ύπαρξη εννέα υποψηφίων, που ως φαίνεται θα μείνουν μέχρι τέλους, από μόνη της είναι προβληματική έως εκφυλιστική. Αυτός δε ο πρωτοφανής πληθωρισμός υποψηφίων, είναι απόρροια και του κατακερματισμού του χώρου, σε κόμματα, αλλά και υβριδικούς σχηματισμούς, με ανύπαρκτη επιρροή, στο εκλογικό σώμα.

 ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/307842-Yponomeymene-diadikasia ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...