Αθ. Νταβλούρος: “Ας πιουν το… ρόφημά τους στο Καφέ της Χαράς”

Αθ. Νταβλούρος:
Ο Αχαιός βουλευτής αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις, όπου το Α.ΤΕΙ. Αιγίου συνεχίζει τη λειτουργία του και με “προεδρική βούλα».

«Ήταν μια δικαίωση για τον ίδιο», όπως τόνισε, καθώς κάποιοι κατά τη διάρκεια της προσπάθειας για ανατροπή του σχεδίου “Αθηνά” σε ό,τι αφορά στο Αίγιο, τον λοιδωρούσαν και έβλεπαν την καταστροφή να έρχεται.

“Δεν θα ακούσετε εκ μέρους μου το περίφημο ‘κατόπιν ενεργειών μου’, γιατί σ’αυτόν τον αγώνα συμμετείχαν πολλοί. Μόνο που δεν ξεχνάω πως προσωπικά πολεμήθηκα και στοχοποιήθηκα. Μέχρι και ‘τσάμπα μάγκα’ με αποκάλεσαν και προεξοφλούσαν το κλείσιμο του ΑΤΕΙ Αιγίου.

Ας είναι. Τώρα ας βάλουν τα όπλα τους παρά πόδας και ας πιουν το… ρόφημά τους στο ‘Καφέ της Χαράς’ ή στους ‘Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη’ ” τόνισε με νόημα ο βουλευτής, που δεν παρέλειψε να σημειώσει ιδιαιτέρως την αθόρυβη αλλά ουσιαστική συμβολή στον αγώνα, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Παράλληλα, ο βουλευτής τόνισε πως το προσωπικό ή το κομματικό όφελος είναι ελάχιστο μπροστά στο καθήκον του βουλευτή προς τον λαό που τον εξέλεξε.

“Πρέπει και οι εννέα», όπως είπε,  “να είμαστε μια γροθιά και να αφήνουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές μας. Το δημόσιο συμφέρον είναι πάνω απ’όλα”.

Ο κ. Νταβλούρος μίλησε επίσης για την ΕΒΟ Αιγίου, σημειώνοντας: «Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του. Δεν εξαιρείται ουδείς από όσους είχαν διαχρονικά την ευθύνη και σ’αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι εκάστοτε διοικήσεις του εργοστασίου και οι εργαζόμενοι. Την τρέχουσα στιγμή, αναζητείται η πιο ωφέλιμη και η λιγότερο επώδυνη λύση για τον τόπο.

Δεν σας κρύβω πως έχω κάνει διάφορες παρεμβάσεις, έντονες μάλιστα και έχω φτάσει και στο Μαξίμου καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα για το θέμα. Το ζήτημα λοιπόν είναι η εξεύρεση της βιωσιμότητας του εργοστασίου και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, καθώς η τελική απόφαση πρέπει να έχει παρθεί πριν το τέλος Ιουνίου. Τις επόμενες μέρες επιδιώκουμε μια συνάντηση σε επίπεδο τοπικών βουλευτών, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε συνολικά. Περίεργο βεβαίως μου φαίνεται, το ότι για άλλα θέματα είχαν ανέβει ‘στα κεραμίδια’ και τώρα, για το ζήτημα αυτό, σχεδόν σιωπούν.

Μην ξεχνάμε πάντως, πως η Ελλάδα έχει δεχτεί πολύ τσουχτερό πρόστιμο για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς το εργοστάσιο δεν εξυπηρετεί τις αμυντικές ανάγκες της χώρας».

Τέλος σε ότι αφορά την Ολυμπία Οδό, επεσήμανε: «Τα έργα θα ξεκινήσουν οριστικά, αφού κυρωθεί και η σύμβαση που θα τεθεί προς συζήτηση στη Βουλή μέχρι το τέλος Ιουνίου. Τώρα, όπως γνωρίζω, πραγματοποιούνται εργασίες σε μικρή κλίμακα, κυρίως χωματουργικές και συντήρησης μηχανημάτων. Ευελπιστούμε πως στις αρχές Αυγούστου θα λειτουργούν σε πλήρη εξέλιξη τα εργοτάξια, ενώ υπάρχει ανάλογο χρονοδιάγραμμα και για την Ιονία Οδό.

Όσον αφορά στην επίσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου-Τσούκαλη στα πρώην εργοτάξια σε Κιάτο, Μαύρα Λιθάρια και Πλάτανο που παρουσιάστηκαν στα αθηναϊκά ΜΜΕ ως γεμάτα ζωή και εργασία, έπρεπε να υπάρξει αυτή η παρουσία και να προβληθεί, καθώς δύο μέρες μετά ο πρωθυπουργός μετέβη στις Βρυξέλλες και στο Eurogroup, όπου πέτυχε την εκταμίευση του μεριδίου χρηματοδότησης του έργου από την Ε.Ε.».

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...