Με αμφισβήτηση των όσων υποστήριξε ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του για χρηματοδότηση μικρών μόνον έργων μέσω του ΠΔΕ ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Γιώργος Σιαμαντάς στο δημοτικό συμβούλιο στα πλαίσια της συζήτηση της τροποποίησης της απόφασης που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο από τη δημιουργία τουριστικού καταφυγίου σε αγκυροβόλιο στην περιοχή της Βαριάς και την έγκριση και υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ναυπάκτου του προγράμματος INTERREG Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020» προϋπολογισμού ύψους 1.790.000,00ευρώ

Γ.Σιαμαντάς:Το ΠΔΕ χρηματοδοτεί ή όχι μεγάλα έργα;Ας μας πει κάποιος

Ο κ. Σιαμαντάς,ανέφερε,ότι ο δήμαρχος είπε ψέμμα ότι το ΠΔΕ χρηματοδοτεί μόνο μικρά έργα.Απτό παράδειηγμα η ανακατασκευή του χιονοδρομικού των Καλαβρύτων προυπολογισμού 18 εκατ. ευρώ.Επίσης η Βόνιτσα χωρίς προυπάρχουσες εγκαταστάσεις λαμβάνει 4 εκατ ευρώ για κατασκευή Τουριστικού καταφυγίου και άλλες 450.000 για τη χρηματοδότηση μελετών.Πείτε μας τελικά ποιο είναι το όριο στα ποσά που χρηματοδοτεί το ΠΔΕ σε έργα,αφού αυτός ήταν και ο λόγος που στηρίξατε την επιχειρηματολογία σας για να ακυρώσετε το έργο του Τουριστικού καταφυγίου.

Aκυτρώσατε ένα έργο (Τουριστικό καταφύγιο) που θα απογείωνε όχι μόνο την τοπική οικονομία αλλά θα πρόσφερε και υπεραξία στα ακίνητα της περιοχής.Σβήσατε ένα έργο που δεν έχει διαφορές με μια μαρίνα,στηριζόμενοι στο δόγμα ότι το ΠΔΕ δεν χρηματοδοτεί μεγάλα έργα.Είναι κάτι που σας επισημαίναμε να μη μεταφέρετε τα χρήματα του interreg στη λιμενική εγκατάσταση της Βαριάς που από μια εγκατάσταση 110 σκαφών θα πάμε σε μία εγκατάσταση 10 σκαφών αλιευτικού χαρακτήρα,χωρίς καμία αξία για την τοπική οικονομία.

Ένα ακόμα ψέμα είναι-σημείωσε ο κ. Σιαμαντάς- ότι χρηματοδοτεί προυπάρχουσες εγκαταστάσεις.Όταν το interreg είχε κατασκευάσει το 1/3 της λιμενικής εγκατάστασης θα ερχόταν το ΠΔΕ σε προυπάρχουσες εγκαταστάσεις και χρηματοδοτούσε ώστε να καταστούν ολοκληρωμένες και λειτουργικές με ένα ποσό της τάξης των 4 εκατ. αφού το σύνολο των 6 εκατ για την ολοκλήρωσή τους θα προέκυπτε έπειτα από τις σχετικές εκπτώσεις.Για το λόγο αυτό επιμέναμε στην κατασκευή του Τουριστικού καταφυγίου αφού αποτελεί συμφέρουσα και ευέλικτη υποδομή που με ένα λιμενοβραχίωνα και μία εγκατάσταση στη χερσαία ζώνη λιμένα να καταστεί η υποδομή αυτή λειτουργική.Αλλά δυστυχώς ήρθε η μικρή Βόνιτσα να σας διαψεύσει,καταδικάζοντας την Ναύπακτο με την ανικανότητά σας και την αδιαφορία σας, για τα επόμενα 50 χρόνια.

Και τι κάνατε;

Διαβεβαιώνατε ότι θα προλάβετε τις προθεσμίες και ότι τα χρήματα του interreg δεν θα φύγουν από τη Ναύπακτο.Από τη διακύρηξη της Περιφέρειας για τη χρηματοδότηση του εξοπλισμού της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου δεν αναφέρεται η πηγή της χρηματοδότησης(μέσω interreg) προφανώς γιατί εκκρεμμεί ακόμη η μετατροπή της χρηματοδότησης από λιμενικό έργο σε εξοπλισμό.

Προσπαθείτε να θολώσετε με τη συνδρομή τοπικών ΜΜΕ τα νερά και ένα έργο πνοής θελήσατε να το αντικαταστήσετε με ένα αλιευτικό καταφύγιο της τάξεως των 10 σκαφών,που και ακόμα κι αυτό το στέλνετε στις καλένδες και σε άγνωστες και αμφίβολες πηγές χρηματοδότησης όπως του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης ή του ΠΔΕ που μπορεί να συρρικνώσει τη δυνατότητα χρηματοδοτήσεων.

Αντι να προβάρετε Σακκάκι,βολευτήκατε με κάλτσες για να ντυθείτε.

Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να εξοπλίσετε το παραλιακό μέτωπο με μερικές ντουζιέρες,παγκάκια και καμπίνες και παιδικές χαρές.Αποποιηθήκατε έργα από την προηγούμενη δημοτική αρχή με σκοπό να αφαιρείτε την προστιθέμενη αξία.Δεν συγκρίνεται εκείνο το έργο με τα παγκάκια και τις ντουζιέρες.

Πήγατε σ’ένα κατάστημα,προβάρατε ένα κουστούμι,δεν το αγοράσατε γιατί δεν βρίσκατε νούμερα και αγοράζοντας εν τέλει 10 ζευγάρια κάλτσες διαλαλείτε ότι ο στόχος επετεύχθη.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...