Εσείς ξέρετε πως να μην ξεχειλίζει η βαλίτσα από πράγματα;

Εσείς ξέρετε πως να μην ξεχειλίζει η βαλίτσα από πράγματα;

Το πακετάρισμα της βαλίτσας πάντα μας ξεσηκώνει, ακόμη κι αν πρόκειται για σύντομα ταξίδια, όπως το πειραιάς σέριφος. Έχουμε στο μυαλό μας το ταξίδι. Ενθουσιασμός μας κατακλύζει και το να βάλουμε δύο πράγματα στη βαλίτσα είναι μια σχετικά απλή διαδικασία. Ή μήπως όχι; Μήπως η προετοιμασία της βαλίτσας είναι ολόκληρη επιστήμη, που μαθαίνουμε ύστερα από πολλά χιλιόμετρα λαθών;

Σε μια σύντομη βόλτα στην πλάκα θα δει κανείς τους Κορεάτες με μια μικρή βαλιτσούλα και απορεί κανείς. Πως χώρεσαν όλα τα απαραίτητα σε μια τόση δα βαλίτσα; Ίσως ξέρουν κι εκείνοι τα 6 παρακάτω κόλπα.

Τα 6 μυστικά της πλήρους βαλίτσας!

  1. Όσο πιο μεγάλη η βαλίτσα, τόσο πιο πολλά θα βάλουμε μέσα!

Ξεκινώντας από τους προαναφερθέντες Κορεάτες το πρώτο μυστικό κρύβεται στο μέγεθος της βαλίτσας. Ο πιο απλός τρόπος να αποφύγετε να πάρετε μαζί σας πιο πολλά πράγματα, είναι να αγοράσετε μια βαλίτσα με σκληρό περίβλημα ύψους, όχι πάνω από 55 εκατοστά. Το να είναι σκληρή απ’ έξω, σημαίνει, ότι δε θα πιέσετε να χωρέσουν κι άλλα πράγματα.

  1. Το countdown και στα ρούχα!

Αν θέλετε ένα μάντρα, που θα σας βοηθήσει να βάλετε σε σειρά την ταξιδιωτική σας γκαρνταρόμπα για ένα ταξίδι 7 ημερών χρησιμοποιήστε τον χρυσό κανόνα. Είναι το 5, 4, 3, 2, 1. Και τι λέει αυτός ο κανόνας; Περιοριστείτε σε 5 ζευγάρια κάλτσες κι εσώρουχα(για παράδειγμα και όχι παραπάνω). Βάλτε 4 μπλούζες, 3 παντελόνια, 2 ζευγάρια παπούτσια και ένα καπέλο.

Οι μικροπροσαρμογές για το ταξίδι πειραιάς σαντορίνη

Αν κάνετε το ταξίδι πειραιάς σαντορίνη, προφανώς θα προσαρμόσετε τη λίστα σας, ανάλογα με τη φύση του ταξιδιού και τις ανάγκες σας. Πρόκειται για επαγγελματικό ταξίδι ή για διακοπές. Βλέπετε και πράττετε. Πετάξτε μέσα κι ένα μαγιό ή ένα σακάκι κοστουμιού ή ένα φόρεμα, αν χρειάζεται.

  1. Βγάλτε έξω όλα όσα νομίζετε, ότι θα χρειαστείτε και… ξεσκαρτάρετε!

Σκεφτείτε εις διπλούν ό,τι θα χρειαστεί να βάλετε στη βαλίτσα σας. Bloggers ταξιδιών προτείνουν να δούμε απλωμένα τα ρούχα που νομίζουμε, ότι χρειαζόμαστε. Από αυτά να απορρίψουμε όλα όσα εμπίπτουν σε μια συγκεκριμένη κατηγορία.

Ποια; ‘Κι αν χρειαστεί;’ Αυτά τα ρούχα που παίρνουμε σε περίπτωση, που φανούν χρήσιμα γεμίζουν άσκοπα τη βαλίτσα μας. Άλλωστε αν πραγματικά έχουμε ανάγκη από κάτι, θα το αγοράσουμε.

  1. Πειραιάς μήλος: Με το τέτρις πως τα πάτε;

Ο καλύτερος τρόπος να χωρέσουν τα πάντα είναι η λογική τέτρις. Γεμίσετε κάθε σπιθαμή της βαλίτσας. Για παράδειγμα, βάλτε τις κάλτσες μέσα στα παπούτσια. Ύστερα ενώστε τις σόλες των παπουτσιών, βάλτε τα στο κάτω μέρος της βαλίτσας μέσα σε μια πλαστική σακούλα για να μη λερωθούν τα ρούχα. Τώρα το πως ακριβώς θα βάλετε τα πράγματα στη βαλίτσα είναι θέμα προτίμησης. Ιδού μερικές δημοφιλείς επιλογές:

Γυρίστε σε ρολό τα ρούχα: Για περισσότερο χώρο και λιγότερες ζάρες, διπλώστε τα ρούχα σε ρολό.

Τσάντες οργάνωσης ταξιδιού πειραιας μήλος: Όπως έχετε για την αποθήκευση των ρούχων στις ντουλάπες, έτσι υπάρχουν παρόμοιες μικρές τσάντες για την οργάνωση των ρούχων στη βαλίτσα. Έτσι διαχωρίζετε τα ρούχα σας και τα έχετε σε σειρά.

Δοκιμάστε την τεχνική περιτυλίγματος: Στην ουσία διπλώνεται το ένα ρούχο μέσα στο άλλο. Τι κάνετε; Παίρνετε πρώτα τα πιο ογκώδη κομμάτια και τα απλώνετε, πχ μια ζακέτα, παλτό. Στη συνέχεια τοποθετείτε πάνω του πουλόβερ ή άλλα μακρυμάνικα. Μετά τα παντελόνια, τις κοντομάνικες μπλούζες και τα φανελάκια. Τέλος στο κέντρο και πάνω από όλα αυτά βάζετε τα εσώρουχα και τις κάλτσες και ξεκινάτε να διπλώνετε τα πάνω πάνω, μέχρι να φτάσετε στα κάτω.

Λέγεται bundle technique και συμφέρει στην περίπτωση, που ταξιδεύετε για λίγο καιρό και θέλετε μία, δύο αλλαξιές μαζί σας.

  1. Βάλτε πάνω πάνω τα είδη καλλωπισμού.

Είδη περιποίησης και καλλωπισμού, όπως σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόβουρτσες και καλλυντικά πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα. Σε περίπτωση που περάσετε έλεγχο, δε θέλετε να κάνετε ανασκαφές στη βαλίτσα.

  1. Μην ξεπακετάρετε τα είδη καλλωπισμού

Η διάσημη για τις μεθόδους της συμμαζέματος, Mαρί Κοντό, προτείνει να έχουμε όλα τα είδη καλλωπισμού σε ξεχωριστό βαλιτσάκι. Με αυτό τον τρόπο δε θα ξεχάσετε την οδοντόβουρτσα ή τους φακούς επαφής ή κάποιο άλλο χρήσιμο αντικείμενο εκτός βαλίτσας.

Πειραιάς Σίφνος: Φανείτε πρακτικοί κι ευρηματικοί

Επίσης ειδικά για τις περιπτώσεις σύντομων εξορμήσεων, όπως το πειραιάς σίφνος, προτιμήστε προϊόντα, που συνδυάζουν πολλές χρήσεις είναι καλή ιδέα. BB Creams, για μακιγιαζ και αντηλιακή προστασία, αφρόλουτρο και σαμπουάν 2 σε 1 και άλλες τέτοιες ιδέες είναι χρήσιμες για να εξοικονομήσετε χώρο. Απλώς μην ξεχνάτε να τα τυλίγετε δύο φορές με σακούλα, ώστε να αποφύγετε ενδεχόμενο διαρροών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...