Της Νατάσας Δ. Τρουμπούκη. Λιποδιαλύτες! 10 τροφές που θα διώξουν το λίπος και θα σε αδυνατίσουν

Σε έχει πιάσει αυτή η ανυπομονησία να βάλεις μαγιό και να πας παραλία. Θέλεις όμως να χάσεις λίγα ακόμα κιλάκια, τόσα όσα χρειάζεσαι για να νιώθεις άνετη με το σώμα σου. Για να αδυνατίσεις λοιπόν το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάψεις το περιττό λίπος. Άρα; Άρα πρέπει να προσθέσεις στη διατροφή σου τους “μαγικούς” λιποδιαλύτες!

Ποιοι είναι αυτοί;

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ
Η κάθε τροφή έχει διαφορετική επίδραση στον μεταβολισμό. Αυτό εξαρτάται από το πόσες θερμίδες θα κάψει ο οργανισμός για να μετατρέψει τη τροφή σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Έτσι λοιπόν, όσες περισσότερες τροφές καταναλώνουμε που απαιτούν αυξημένη θερμογόνο δράση, τόσες περισσότερες καύσεις κάνει ο οργανισμός άρα και περισσότερες θερμίδες καίει, που σε άλλη περίπτωση θα αποθηκευόταν ως σωματικό λίπος. Και έτσι λοιπόν έχουμε κάποιες τροφές λιποδιαλύτες

1.ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Εάν θέλεις να χάσεις κιλά και οι πιπεριές σου αρέσουν, άρχισε να τρως σε μεγαλύτερη συχνότητα γιατί χάρη στην καψαϊκίνη (μια ουσία που περιέχεται κυρίως στις κόκκινες πιπεριές) αυξάνονται οι καύσεις του μεταβολισμού και εσύ αδυνατίζεις πιο εύκολα και γρήγορα! Βάλε λίγη φωτιά λοιπόν στη διατροφή σου!

2.ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΣΙΔΗΡΟ

 

Είναι ένα βασικό και πολύ σημαντικό θρεπτικό στοιχείο στον οργανισμό μας. Μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι η ανεπάρκεια σιδήρου στον οργανισμό μας επιβραδύνει τις καύσεις του μεταβολισμού, μιας και ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου στους μύες, ώστε να γίνεται η καύση του λίπους.
Εκτός από τις φακές και το μοσχάρι, πλούσιες σε σίδηρο τροφές είναι τα οστρακοειδή, το αυγό, τα φασόλια, τα μανιτάρια και το σπανάκι.

3. ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ

 

Οι διατροφολόγοι συνιστούν πάντα 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι μετά το μεσημεριανό στις δίαιτες. Γιατί; Γιατί είναι πλούσιο σε κατεχίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό μας και έτσι λοιπόν κάνουμε περισσότερες καύσεις.

4. ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Από μικρή σου έλεγαν να πίνεις πάντα ένα ποτήρι γάλα για να γίνεις δυνατή και υγιής. Και φυσικά έτσι είναι γιατί όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα παρέχουν στον οργανισμό ασβέστιο και βιταμίνη D, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση και την οικοδόμηση της μυϊκής μάζας, η οποία εξασφαλίζει και έναν ισχυρό μεταβολισμό. Να μην ξεχάσεις το γάλα και το γιαούρτι σου να είναι χαμηλό σε λιπαρά!

5. ΑΠΑΧΟ ΚΡΕΑΣ

 

Η καλή και άπαχη πρωτεΐνη έχει υψηλή θερμογόνο δράση που συμβάλλει σε αυξημένες καύσεις άρα και στην απώλεια λίπους. Επιπλέον από το κρέας προσλαμβάνεις σίδηρο που όπως αναφέραμε και πριν, βοηθάει και αυτός στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

6. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

 

Τα δημητριακά ολικής, πέρα από πολύ υγιεινά, βοηθούν σε κάθε προσπάθεια για απώλεια βάρους. Οι φυτικές ίνες που περιέχονται γενικά σε όλα τα προϊόντα ολικής άλεσης βοηθούν στην καύση του λίπους, καθώς ο οργανισμός μας καταβάλλει έξτρα προσπάθεια για να τις διαλύσει.
Καστανό ρύζι, μαύρο ψωμί, δημητριακά και μακαρόνια ολικής άλεσης αποτελούν καλές διατροφικές επιλογές για την ώθηση του μεταβολισμού σου.

7. ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ

 

Το γκρέιπφρουτ είναι γνωστό ότι βοηθάει στην μείωση του λίπους και της χοληστερίνης, κυρίως χάρη στην πηκτίνη μιας ειδικής ίνας που συνδέεται με τη λιποδιάλυση. Απόλαυσέ το σαν σνακ την ώρα που πεινάς ή λίγο πριν το μεσημεριανό σου γιατί σύμφωνα με έρευνες, επιταχύνει ακόμα περισσότερο το αδυνάτισμα!

8. ΑΜΥΓΔΑΛΑ

 

Οι ξηροί καρποί όχι μόνο ενδείκνυνται για ένα πρόχειρο και χαμηλό σε θερμίδες σνακ αλλά ενδείκνυνται και για την απώλεια λίπους! Ιδιαίτερα τα αμύγδαλα, τα οποία περιέχουν πρωτεΐνες με υψηλή θερμογόνο δράση, οι οποίες συμβάλλουν σε αυξημένες καύσεις άρα και στην απώλεια λίπους. Μία χούφτα αμύγδαλα την ημέρα (30γρ) λοιπόν είναι ό,τι πρέπει για να χάσεις κιλά.

9. ΛΕΜΟΝΙ

 

Το λεμόνι αποτελεί τον πιο δυνατό λιποδιαλύτη. Αν μάλιστα τα συνδυάσεις μαζί με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και λίγο λάδι έχεις το πιο λιποδιαλυτό γεύμα. Και φυσικά μην ξεχνάς να το προσθέτεις σε κάθε γεύμα σου γιατί όπως είπαμε καίει αρκετό λίπος!

10. ΝΕΡΟ

 

Το νερό είναι από τους πιο σημαντικούς καταλύτες στην απώλεια βάρους και τη διατήρησή του. Το σώμα δεν λειτουργεί σωστά χωρίς επαρκή ποσότητα νερού και δεν μπορεί να μεταβολίσει αποτελεσματικά το αποθηκευμένο λίπος. Πίνοντας άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της μέρας, αποφεύγεις την κατακράτηση υγρών στο σώμα και βοηθάς στην καλή λειτουργία των νεφρών και του συκωτιού.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...