Valentine’s Day:Μάφινς με άσπρη σοκολάτα…

Μοναστηράκι11-002
ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.

στην γιορτή των ερωτευμένων τη καλύτερο.. από το απόλυτο συστατικό του έρωτα..την σοκολάτα…σοκολα…στείτε !!!Και περάστε όμορφα με τον άνθρωπο που αγαπάτε!!!!

 Μάφινς με άσπρη σοκολάτα

Υλικά για 12 κομμάτια

λίγο βουτυράκι για το ταψί

250 γρ. αλεύρι

2κ.σ κακάο σκόνη

2  1/2 κ.γ μπείκιν πάουντερ

1/2 κγ σόδα

1 αυγό

130 γρ.ζάχαρη

1κ.σ λάδι

250 γρ ξινή κρέμα γάλακτος(sour cream  θα την βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)

2κσ καφές εσπρέσο

150 γραμμάρια άσπρη σοκολάτα σε κομμάτια

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.

εναλλακτικές…μπορούμε να το σερβίρουμε η με σαντιγύ η με σιρόπι σοκολάτας με το οποίο περιχύνουμε τα μαφφινς  μόλις τα βγάλουμε από τις φόρμες.

Εκτέλεση..

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Αλείφουμε με το βουτυράκι το ταψί με τις ειδικές κοιλότητες για τα μάφφινς.

Αναμειγνύουμε το αλεύρι ,το κακάο ,το μπεικιν πάουντερ και τη σόδα. Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη ,την βανίλλια ,το λάδι την ξινή κρέμα γάλακτος και τον καφέ.

Προσθέτουμε στην μάζα του αυγού το μείγμα αλευριού,(των στεγνών υλικών) και τα χτυπάμε καλά όλα μαζί μέχρι να υγρανθούν καλά τα  στεγνά υλικά. Χτυπάμε καλά.

  Γεμίζουμε τις κοιλότητες του ταψιού κατά το  1\3 με τη ζύμη, τοποθετούμε 2-3 κομμάτια λευκή σοκολάτα πάνω στην ζύμη. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι  το ισιώνουμε και ψήνουμε τα μάφινς περίπου για 25΄΄ λεπτά

Αφήνουμε τα μάφινς άλλα 5΄΄ λεπτά μέσα στις φόρμες αφού τα έχουμε βγάλει από το φούρνο για να ησυχάσουν. Τα βγάζουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα ή με την ζάχαρη ή  περιχυμένα με το σιρόπι σοκολάτας και την σαντιγύ..

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...